Έρευνα λέει πως μέχρι το 2030,το 1/3 των νέων αυτοκινήτων που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά!

Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 31 εκατομμύρια καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως

  • -
  • -

Σε έρευνα που διεξάγει από την Deloitte, τα στοιχεία που προέκυψαν δείχνουν πως μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας, το 1/3 όλων των καινούργιων αυτοκινήτων που πωλούνται στον κόσμο, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε 31,1 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως, 10 εκατομμύρια περισσότερα σε σχέση με την τελευταία αντίστοιχη πρόβλεψη που είχε γίνει το Γενάρη του 2019. Αυτός μάλιστα, είναι και ο στόχος της Ελλάδας σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργει και το Κλίμα (ΕΣΕΚ). Μέχρι το 2030, 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα που θα ταξινομούνται στην Ελλάδα να είναι ηλεκτρικο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ 10 ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Μάλιστα οι ερευνητές πιστεύουν, πως η κορύφωση στις πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων έχει ήδη περάσει. Αν και η αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν αναμένεται να επιστρέψει σε προ-κορονοϊού επίπεδα πριν το 2024, υπολογίζεται πως θα πωληθούν 2,5 εκατομμύρια αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, μόνο φέτος. Τώρα αν εφαρμόσουμε σε αυτό το νούμερο μία εκθετική αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 29%, ο αριθμός των ηλεκτρικών που θα αγοραστούν θα φτάσει τα 11,2 εκατομμύρια το 2025, ενώ μέχρι το 2030, θα βρίσκεται στα 31,1 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αριθμός που θα αντιστοιχεί στο 81% των συνολικών οχημάτων που φέρουν κάποιο είδος ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ EV ΑΠΟ ΤΗΝ KIA

Ο υπεύθυνος του τομέα αυτοκίνησης στην Deloitte, Jamie Hamilton, δηλώνει: «Το υψηλό κόστος σε πολλά ηλεκτρικά μοντέλα αποτρέπει μεγάλη μάζα του πληθυσμού από την αγορά ηλεκτρικού οχήματος, αλλά όσο οι τιμές μειώνονται και φτάνουν στα επίπεδα των αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης, η αγορά των EV μεγαλώνει καθημερινά και αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο.»

«Μια μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η ανάπτυξη στον αριθμό μεταχειρισμένων εξηλεκτρισμένων οχημάτων, κάνουν την επιλογή ενός EV αντί ενός βενζινοκίνητου ή πετρελαιοκίνητου, πιο εύκολη.» προσθέτει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, υπάρχουν πολλοί ακόμα παράγοντες που «σπρώχνουν» τους αγοραστές προς την ηλεκτροκίνηση, όπως η υποστήριξη από τις κυβερνήσεις των χωρών ή οι ολοένα και αυστηρότεροι νόμοι για τις εκπομπές ρύπων. Το μόνο που φαίνεται να τους κρατάει έχει να κάνει με την περιορισμένη αυτονομία των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και η έλλειψη ικανοποιητικών υποδομών ανεφοδιασμού.
leaf-charging

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...