Σε ιστορικό υψηλό οι πωλήσεις ηλεκτρικών της Kia στην Ευρώπη παρά την πανδημία

Το πρώτο εξάμηνο του έτους 1 στα 4 αυτοκίνητα που πούλησε η φίρμα ήταν υβριδικό ή ηλεκτρικό

  • -
  • -

Αυξημένες κατά 65% παρουσιάζονται οι φετινές ευρωπαϊκές πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Kia σε επίπεδο πρώτου εξαμήνου, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2019, με το σύνολο των ταξινομήσεων να αντιστοιχεί σε 12.522 μονάδες, αριθμός που συνιστά ρεκόρ για τη φίρμα.

Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ΑCEA), τα εύσημα για αυτό το ιστορικό υψηλό, παρά την πανδημία του κορονοϊού, πρέπει να αποδοθούν στα μοντέλα e-Niro (8.715 πωλήσεις) και e- Soul (3.808), τα οποία αντιπροσωπεύουν πλέον το 7% όλων των πωλήσεων της νοτιοκορεάτικης φίρμας στην ΕΕ, την EFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανάλογη πορεία είχε και η καμπύλη ζήτησης για τα PHEV – μετά το λανσάρισμα των νέων Ceed Sportswagon και XCeed Plug-in Hybrid, καθώς και τις αυξανόμενες πωλήσεις του Niro Plug-in Hybrid- με την ποσοστιαία αύξηση να μεταφράζεται σε 29,4%. Προσφιλή βέβαια προβάλλουν και τα μοντέλα MHEV (Mild Hybrid), οι ταξινομήσεις των οποίων γνώρισαν αύξηση της τάξεως του 181%.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΑ STONIC 1.0T 100PS


Ενδεικτικό στοιχείο της δημοφιλίας των μοντέλων της μάρκας που φοράνε ηλεκτρικό μοτέρ είναι η ζήτηση για την εξηλεκτρισμένη γκάμα του Niro με 27.030 μονάδες, περισσότερες ακόμα και από δυνατούς «παίχτες» της Kia όπως είναι τα Stonic (23.474) και το Picanto (21.213), ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως 1 στα 4 μοντέλα φέρουν κάποιας μορφής ηλεκτρικό μοτέρ.

 


Τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της
Kia αντίβαρο στην φθίνουσα πορεία των συνολικών ευρωπαϊκών πωλήσεων της μάρκας

 

Ως «αντίβαρο» στη φθίνουσα εμπορική πορεία της Kia λειτουργούν τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της. Αυτό διότι χάρη στα τελευταία η πτώση στις συνολικές ευρωπαϊκές πωλήσεις της Kia συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2019 δεν ξεπέρασε το 33.5%, ποσοστό λογικό κρίνοντας από το πλήγμα που κατάφερε ο κορονοϊός στην ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, προκαλώντας μείωση που αντιστοιχεί σε 39,5 ποσοστιαίες μονάδες. Το μερίδιο αγοράς της Kia στην ΕΕ, την EFTA και το Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε από το 3.2% στο 3.5% για το πρώτο εξάμηνο του 2020, σηματοδοτώντας μια νέα υψηλή επίδοση για τη μάρκα.

Όσον αφορά, τέλος, τα μοντέλα της Kia που κυριάρχησαν, στην κορυφή φιγουράρει η γκάμα του Ceed με 48.158 μονάδες (Ceed, Ceed Sportswagon, Proceed και XCeed), καθώς και το Sportage με 33.292 ταξινομήσεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...