Κορυφαίο supermini σε πωλήσεις στην Ευρώπη το Renault Clio

Ποια είναι τα άλλα 3 αυτοκίνητα της μάρκας που κατέχουν θέση στο ΤΟΡ 10 των ευρωπαϊκών πωλήσεων

  • -
  • -

Στο πρώτο σκαλί του βάθρου των ευρωπαϊκών πωλήσεων, με μερίδιο 10,5% αναρριχήθηκε η Renault τον Ιούνιο του 2020, παρά την πτώση στις πωλήσεις της (28,3%) λόγω κορονοϊού συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αιχμή του δόρατος για τη γαλλική μάρκα συνιστά το Renault Clio το οποίο αναδείχθηκε κορυφαίο σε πωλήσεις σουπερμίνι στη Γηραιά Ήπειρο το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, καταγράφοντας 102.949 μονάδες. Στην πρώτη θέση φιγούραρε και τον μήνα Ιούνιο, τιμώμενο με τη διάκριση «πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη, ανεξαρτήτως κατηγορίας».

Καθοριστικό ρόλο στην εντυπωσιακή εμπορική πορεία της γαλλικής μάρκας – συμπεριλαμβανομένης και της θυγατρικής Dacia - διατέλεσαν και τα Renault Captur (3η θέση), Dacia Sandero (4η θέση) και Dacia Duster (8η θέση) τα οποία απολαμβάνουν από μία θέση στο τοπ 10 των ευρωπαϊκών πωλήσεων τον Ιούνιο.

Υπενθυμίζεται πως στην 5η γενιά του το Clio έχει πραγματοποιήσει δυναμικό μπάσιμο στην ελληνική αγορά, πλήρως ανανεωμένο σε εμφάνιση με νέους κινητήρες βενζίνης & diesel και πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ RENAULT CLIO ΕΔΩ

Βασικός κινητήρας είναι ο ατμοσφαιρικός 1.0 SCe βενζίνης με 75 ίππους, με τους turbo 1.0 100 PS και 1.3 130 PS να προσφέρουν επιδόσεις στο νέο Clio. Στην πλευρά των πετρελαιοκινητήρων, διαθέσιμος είναι ο ανανεωμένος 1.5 dCi, με 85 και 115 ίππους.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...