Το νέας γενιάς Peugeot 5008 θα είναι… τετράγωνο!

Μην περιμένετε λοιπόν ένα δυναμικό “λουκ”

  • -
  • -

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το νέας γενιάς Peugeot 5008, μιας και οι πληροφορίες που έχουμε για το μελλοντικό μοντέλο καταφτάνουν με το… σταγονόμετρο.

 Το υφιστάμενο μεγάλο SUV της γαλλικής μάρκας παρουσιάστηκε το 2016 γεμάτο εκδρομική διάθεση σε crossover τέμπο και βασισμένο στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA. Μια facelifted έκδοση θα παρουσιαστεί προς τα τέλη του τρέχοντος έτους. Τι θα πρέπει να αναμένουμε, όμως, για τη νέα γενιά η οποία θα καταφτάσει το 2022;

Την απάντηση έδωσε ο επικεφαλής του τμήματος design της Peugeot, Gilles Vidal, ο οποίος μιλώντας στο AutoExpress προανήγγειλε πληθώρα κάθετων γραμμών και αιχμηρών γωνιών, ενώ συνέστησε στους φίλους της μάρκας να μην περιμένουν ένα δυναμικό «λουκ». Εν ολίγοις, το μεγάλο SUV θα είναι… τετράγωνο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ PEUGEOT 5008 1.6 BlueHDi 120 EAT6

«Όταν λέω τετράγωνο (σ.σ. αναφορικά με το 5008) δεν θα πρέπει να φανταζόμαστε ένα βαρετό τετράγωνο. Αναμφισβήτητα υπάρχει περιθώριο ώστε να το κάνουμε ακόμα πιο πρακτικό και μετά να δημιουργήσουμε ένα design το οποίο θα είναι εξαιρετικό. Η ομορφιά, ωστόσο, δεν εκπέμπεται μέσω μιας “αθλητικής” εικόνας», σημείωσε χαρακτηριστικά o Gilles Vidal, προτού καταλήξει με τα εξής:

«Το 5008 είναι προσφιλές στους νέους ανθρώπους που έχουν παιδιά. Επομένως η λογική λέει πως όσο μεγαλύτερο το όχημα τόσο πιο δημοφιλές θα είναι στις οικογένειας. Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ έχουν περισσότερες ανάγκες, αλλά και οικονομική διαφάνεια, προτιμάνε το 3008».

*Η κεντρική φωτογραφία του άρθρου απεικονίζει το υφιστάμενο 5008 και όχι τη μελλοντική γενιά του

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...