Τα κορυφαία σε πωλήσεις SUV στον κόσμο το 2019

Ιαπωνική κυριαρχία στο ΤΟΠ-10 των SUV

  • -
  • -

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίστηκε η ανοδική πορεία πωλήσεων των SUV το 2019, με το μερίδιο των εν λόγω επιβατικών οχημάτων ν’ αντιστοιχεί σε 39% παγκοσμίως.

Ο συνολικός αριθμός αποτυπώνεται σε 31,1 εκατ. μονάδες, αύξηση της τάξεως του 3% συγκριτικά με το 2018. Ποιο ήταν όμως το κορυφαίο σε πωλήσεις SUV ανά την υφήλιο;

Τη μεγαλύτερη δημοφιλία γνώρισε το Toyota RAV4 με 964.000 πωληθείσες μονάδες, ενώ στη δεύτερη και τρίτη θέση φιγουράρουν τα Honda CR-V (831.000) και Nissan X-Trail (674.000) αντίστοιχα.

Η τέταρτη θέση καταλαμβάνεται από το Honda HR-V (626.000), ενώ η προνομιούχα πεντάδα ολοκληρώνεται από, άλλο ένα μοντέλο της Nissan, το Qashqai, σύμφωνα με την έρευνα του ιστότοπου “Fiat Group World”.

Τα SUV έτυχαν ευρείας απήχησης στις αγορές της Κίνας, της Ρωσίας, της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, στις ΗΠΑ, αλλά και στον Καναδά. Πρόσφορο έδαφος, παράλληλα, βρήκαν και στην Ινδία, αλλά και στη Μέση Ανατολή, ελέω των χαμηλότερων τιμών σε συνδυασμό με τη διευρυμένη προσφορά τους.

Αναφορικά, τέλος, με τους ομίλους με τις περισσότερες πωλήσεις, στην πρώτη θέση προβάλλει  συμμαχία των Renault-Nissan-Mitsubishi με 3.55 εκατ. ταξινομηθέντα SUV, ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι Volkswagen Group και Toyota με 3.48 εκατ. και 3,08 εκατ. αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...