Η Bentley πάει τις επενδύσεις ξύλου στα αυτοκίνητα σε άλλο επίπεδο!

Επαναστατική χρήση ανάγλυφης ξύλινης επένδυσης στις πίσω πόρτες της νέας Flying Spur

  • -
  • -

Η Bentley αν και ήδη φημίζεται για τα πολυτελή σαλόνια στα αυτοκίνητα της με την προσθήκη ξύλινων επιφανειών, αυτή τη φορά ξεπέρασε μέχρι και τον ίδιο της τον εαυτό, με την καινοτόμα επένδυση τρισδιάστατων ξύλινων επιφανειών στις πίσω πόρτες.

Το πάνελ έχει σχήμα διαμαντιού, ενώ ενισχύεται από την ανάγλυφη μορφή της επιφάνειας του ξύλου. Η επιλογή είναι διαθέσιμη στην Flying Spur, ενώ η βρετανική εταιρία αποκαλεί την νέα της καινοτομία «ένα πάντρεμα μεταξύ των παραδοσιακών δεξιοτήτων και της σύγχρονης τεχνολογίας».

Η ιδέα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο concept EXP 10 Speed 6 που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2015 και σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η καινοτομία της τρισδιάστατης μορφής του ξύλου χρειάστηκε 18 μήνες για να αναπτυχθεί πριν περάσει στην παραγωγή.

Ενώ η παραδοσιακή ξύλινη επένδυση της Bentley κατασκευάζεται με καπλαμά, κάθε πίσω πόρτα και πάνελ που χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία, είναι χειροποίητα και κατασκευάζονται από ένα μόνο μεγάλο κομμάτι ξύλου αμερικάνικης καρυδιάς ή κερασιάς.

Η διαδικασία ξεκινάει από το πίσω μέρος του πάνελ, όπου μηχάνημα το επεξεργάζεται, ώστε να ταιριάζει με το καλούπι της πόρτας από χυτό αλουμίνιο, με την οποία στην συνέχεια θα ενωθεί. Στην συνέχεια τα πάνελ σκαλίζονται με μια μηχανή που έχει την δυνατότητα να λειτουργεί σε πολλαπλούς άξονες (3D), ενώ η διαδικασία τελειώνει με χειρωνακτική επεξεργασία.`

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...