Το “Terrain Mode” κάνει το νέο Kia Sorento πιο ικανό από ποτέ

Αυτή η νέα επιλογή θα προσφέρεται στους αγοραστές της Ευρωπαϊκής αγοράς από τα τέλη του χρόνου

  • -
  • -

Σύμφωνα με την Kia,  στο νέο Kia Sorento το σύστημα “Terrain Mode” θα προσφέρει καλύτερη πρόσφυση, έλεγχο και μεγαλύτερη σταθερότητα, σε διάφορα είδη επιφανειών, όπως λάσπη, χιόνι ή άμμο, με αποκλειστικά driving modes για κάθε περίπτωση. Με την προσθήκη του συγκεκριμένου συστήματος οι τετρακίνητες εκδόσεις του νέου SUV προβλέπεται να είναι πιο ικανές από ποτέ.

Επιλέγοντας απλά το mode για την περίπτωση που θες, το σύστημα αυτόματα ρυθμίζει τις παραμέτρους λειτουργίας του οχήματος για την αντίστοιχη επιφάνεια εδάφους. Παρεμβαίνει στην απόδοση και το μοίρασμα της ροπής του κινητήρα σε κάθε τροχό ξεχωριστά, στον χρόνο αλλαγής ταχυτήτων, όπως και στην ρύθμιση του συστήματος ευστάθειας.

Στο “Mud Mode” το κιβώτιο κρατάει ελαφρώς παραπάνω τις ταχύτητες πριν αλλάξει, κάνει τη μετάδοση της ροπής στους τροχούς πιο ομαλή, και εφαρμόζει μεγαλύτερη δύναμη στα φρένα μέσω του TCS.

Αντίστοιχα στο “Sand Mode” διατηρεί τη ροπή ψηλά έτσι ώστε να μην υπάρχει φόβος να «κρεμάσει» ο κινητήρας, καθυστερεί ελαφρώς το ανέβασμα σχέσης στο κιβώτιο και εφαρμόζει περισσότερη δύναμη στα φρένα.

Τέλος, στο “Snow Mode” το σύστημα μειώνει την ροπή, ενώ την μοιράζει όσο το δυνατόν πιο ισόποσα γίνεται και στους τέσσερις τροχούς. Ταυτόχρονα το traction control φρενάρει ελαφρώς τους τροχούς για να αυξήσει την πρόσφυση, με το κιβώτιο να κάνει σύντομες αλλαγές σε χαμηλές στροφές, προς αποφυγή «σπιναρίσματος» των τροχών.

Δείτε ακόμη το σύστημα Blind-Spot View Monitor του νέου Kia Sorento

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...