Διόδια σε όλη την Ευρώπη θέλουν οι Γερμανοί!

Προτείνουν κοινό σύστημα χρέωσης ανάλογα με την διανυθείσα απόσταση, ως μέτρο προστασίας του περιβάλλοντος

  • -
  • -

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει το προσχέδιο του Γερμανού Υπουργού Μεταφορών, σχετικά με την υιοθέτηση κοινού συστήματος διοδίων σε όλους τους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους!

Σύμφωνα με το Reuters που είδε το προσχέδιο, ο Υπουργός Andreas Scheuer προτείνει ένα σύστημα διοδίων που θα καλύπτει όλους τους αυτοκινητοδρόμους στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με βάση τη διανυθείσα απόσταση, ως μέτρο περιορισμού των εκπομπών ρύπων.

Εφόσον το προσχέδιο εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας, θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την προεδρία του Συμβουλίου της οποίας ανέλαβε για το δεύτερο εξάμηνο του 2020 η συγκεκριμένη χώρα.

Το προσχέδιο αναφέρει ότι μέσα στην επόμενη 8ετία όλα τα ΙΧ, van και φορτηγά που θα κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους της ΕΕ θα πρέπει να πληρώνουν διόδια. «Όσον αφορά κράτη-μέλη που έχουν ήδη σε εφαρμογή σύστημα χρέωσης (όπως η Ελλάδα), διόδια θα πρέπει να πληρώνουν όλα τα οχήματα εκτός από τα λεωφορεία», αναφέρεται στο προσχέδιο.

Ορισμένες χώρες όπως η Γερμανία δεν έχουν σύστημα διοδίων, ενώ άλλες – όπως η Αυστρία – έχουν σύστημα με ειδικό αυτοκόλλητο (βινιέτα) με χρέωση ανά 10ήμερο, δίμηνο ή έτος.

[Πηγή: Reuters]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...