Θεσσαλονίκη: Η Λεωφόρος Νίκης έγινε… ποδηλατόδρομος!

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, σειρά παίρνει η Λεωφόρος κ. Καραμανλή

  • -
  • -

Στη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης κάνουν εδώ και λίγες μέρες τις βόλτες του οι λάτρεις του ποδηλάτου, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Αυτό διότι, όπως αναμενόταν, ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες – είχαν ξεκινήσει την περασμένη Τρίτη- μεταφοράς του ποδηλατοδρόμου από το πλακόστρωτο της Παλιάς Παραλίας, στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι πυρετώδεις εργασίες εκτελέστηκαν από το ύψος του Ερυθρού Σταυρού έως τη Δημητρίου Γούναρη, με τον ποδηλατόδρομο να είναι διπλής κατεύθυνσης. Σειρά παίρνει πλέον η Λεωφόρος Κ. Καραμανλή, όπου και εκεί θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος μήκους 3 χιλιομέτρων στη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.

Εκκίνησαν οι εργασίες και στη Λεωφόρο κ. Καραμανλή

Σημειώνεται, μάλιστα, πως στη διασταύρωση της Λεωφόρου κ. Καραμανλή με την οδό Βούλγαρη από χθες, Κυριακή (19/06), έχουν εκκινήσει εργασίες ασφαλτόστρωσης, με τον Δήμαρχο της «Νύφης του Θερμαϊκού», Κωνσταντίνο Ζέρβα, ν’ αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

«Θα ξυθεί ο δρόμος και ασφαλτοστρωθεί, ενώ ο ποδηλατόδρομος θα "απομονωθεί" από την κυκλοφορία με εύκαμπτα πασαλάκια», δήλωσε, λίγες μέρες πριν, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm» ο συνεργάτης του δημάρχου Θεσσαλονίκης για θέματα Βιώσιμης Κινητικότητας, Δημήτρης Μήτρου.

Στον αντίποδα, επιφυλακτικός για τη λειτουργικότητα των ανωτέρω έργων εμφανίστηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», Βασίλης Γάκης, αναφέροντας τα εξής: «Είμαστε υπέρ των μέτρων αλλά με επιφυλάξεις. Κανένας δεν είναι αντίθετος να δημιουργηθούν εναλλακτικά μέσα μετακίνησης των πολιτών. Οι λεπτομέρειες είναι πολλές φορές που σκοτώνουν τη συναίνεση».



ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...