Η μια και μοναδική Intagrale Cabrio

Εσείς έχετε δει το τετραγωνισμένο αμάξωμα του θρυλικού homologation car σε ανοιχτή έκδοση; Δύσκολο γιατί υπήρξε μόνο μία, αλλά τώρα είναι η ευκαιρία σας να την απολαύσετε

  • -
  • -

Όταν είσαι ο Giovanni Agnelli, απόγονος του ιδρυτή της Fiat και επικεφαλής της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για πολλά χρόνια, είναι λογικό να μπορείς να δημιουργήσεις για σένα κάτι ξεχωριστό. Ο Gianni Agnelli, όντας γνωστός λάτρης των αυτοκινήτων, ακριβών αλλά και προσιτών, είχε δημιουργήσει μια συλλογή πολύ ξεχωριστών κατασκευών. Φυσικά μπορούσε να έχει και κάποια μοναδικά κομμάτια της αυτοκινητικής ιστορίας, μιας και ήταν ο μοναδικός που μπορούσε να τα παραγγείλει αποκλειστικά για τον εαυτό του.

Ένα από αυτά είναι και η Lancia Delta HF Evoluzione Integrale Spider που βλέπουμε παραπάνω. Η μοναδική ανοιχτή Integrale που βγήκε από τις πύλες του εργοστασίου. Ο Agnelli ζήτησε την κατασκευή του συγκεκριμένου οχήματος για να κάνει τη διαδρομή που οδηγεί στο St. Moritz της Ελβετίας το καλοκαίρι.

Η μετατροπή διήρκεσε περίπου έξι μήνες. Οι μηχανικοί της Lancia αφαίρεσαν την μεταλλική οροφή και στην θέση της έβαλαν μία υφασμάτινη. Αφαίρεσαν επίσης τις πίσω πόρτες και το πορτμπαγκάζ της Delta και γι’ αυτό χρειάστηκαν επανασχεδιασμό και τα πλαϊνά τμήματα του αμαξώματος. Παράλληλα έγιναν και ενισχύσεις στο πλαίσιο, ώστε να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ισχύ του κινητήρα.

Και μιας και αναφέραμε την ισχύ, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη Delta φορούσε τον υπερτροφοδοτούμενο 4κύλινδρο που είχαν όλες οι Integrale, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η ιπποδύναμη ήταν αυξημένη στους 254 ίππους. Η τελική ταχύτητα αναφέρεται πως ήταν 245 km/h.

Δείτε τον Gaffino Rodolfo Rossi, διευθυντή του Μουσείου Αυτοκινήτου στο Τορίνο, να μιλά για το μοναδικό αυτό δημιούργημα στο ακόλουθο video.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...