Πιστόνια από 3D εκτυπωτή και 30 ίπποι παραπάνω για την Porsche 911 GT2 RS

Τα νέα έμβολα σύμφωνα με την Porsche δεν είναι μόνο ελαφρύτερα, αλλά προσφέρουν και παραπάνω ιπποδύναμη

  • -
  • -

Η Porsche σε συνεργασία με την Mahle and Trumpf, ξεκίνησε να δημιουργεί και να τοποθετεί στις 911 GT2 RS έμβολα που έχουν βγει απο τρισδιάστατο (3D) εκτυπωτή. Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται καθαρό μέταλο σε σκόνη, η οποία μέσω της διαδικασίας σύντηξης μετάλου με μία ακτίνα λέιζερ ζεσταίνεται και στην συνέχεια λιώνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να τυπωθεί τρισδιάστατα σχεδόν οποιοδήποτε γεωμετρικό σχήμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να σταλθούν οι πληροφορίες για το σχήμα στον εκτυπωτή μέσω ενός υπολογιστή.

Porsche-3D-Printed-Pistons

Χάρη λοιπόν στην χρήση αυτής της τεχνολογίας τα νέα πιστόνια της 911 GT2 RS είναι κατά 10% ελαφρύτερα από τα σφυρήλατα που χρησιμοποιούνταν πριν. Επίσης μέσω των νέων εξαρτημάτων που βγαίνουν από τον τρισδιάστατο εκτυπωτή, ο κατασκευαστής κατάφερε να αυξήσει την ταχύτητα κίνησης των μηχανικών μερών του κινητήρα, να βελτιώσει την διαδικασία καύσης και να μειώσει την θερμοκρασία που αναπτύσσουν τα έμβολα. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η αύξηση της ιπποδύναμης κατά 30 ίππους, με αποτέλεσμα ο Twin-Turbo 6κύλινδρος boxer στην νέα του μορφή να αποδίδει 730 ίππους.

Porsche-3D-Printed-Pistons

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που η Porsche πειραματίζεται με τους τρισδιάστατους εκτυπωτές, μιας και από τον περασμένο Μάϊο η αυτοκινητοβιομηχανία από την Στουτγκάρδη φτιάχνει μέρος των μπάκετ καθισμάτων που διατίθενται στις 911 και 718 Cayman/Boxster σε 3D printer. Επιπροσθέτως, περίπου 20 εξαρτήματα κλασικών μοντέλων που ξανάρχισαν να παράγονται, βγαίνουν από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Η Porsche δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα ξεκινήσει να τοποθετεί τα εν λόγω “τυπωμένα” έμβολα σε αυτοκίνητα, αλλά σίγουρα θα είναι μία ευπρόσδεκτη από μέρους μας αλλαγή, από την στιγμή που φέρνει και παραπάνω ίπποδύναμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...