Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 στη Γερμανία

Στην Ελλάδα θα έρθει το Σεπτέμβριο, αρχικά με την μεσαία έκδοση μπαταρίας που προσφέρει αυτονομία 420 km

  • -
  • -

Από τις 20 Ιουλίου σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ανοίγει το βιβλίο παραγγελιών του ID.3, του αμιγώς ηλεκτρικού hatchback της Volkswagen που πατά στην πλατφόρμα ΜΕΒ. Αρχικά θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη στις δύο από τις τρεις εκδόσεις μπαταριών, με χωρητικότητα 58 και 77 kWh. Αργότερα θα κυκλοφορήσει και η βασική έκδοση, με μπαταρία 45 kWh.

Στην Ελλάδα το ID.3 αναμένεται το Σεπτέμβριο, όπως δήλωσε στο GOCAR ο Άγγελος Στεφανόπουλος, VW Sales & Network Development Manager στην Kosmocar. Τα πρώτα αυτοκίνητα θα εφοδιάζονται με την μπαταρία των 58 kWh που χαρίζει αυτονομία 420 km και το πλούσιο πακέτο εξοπλισμό 1st.

Η τιμή του για την ελληνική αγορά δεν είναι ακόμη γνωστή, μπορούμε όμως να πάρουμε μία… ιδέα με βάση τις τιμές που ανακοινώθηκαν στη Γερμανία. Αρχίζουν από τα 38.986 ευρώ στην έκδοση ID.3 Pro Performance 1st με ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων, όμως η Volkswagen προσφέρει έκπτωση 3.480 ευρώ, ρίχνοντας την τιμή στα 35.506 ευρώ. Με δεδομένη την κρατική επιδότηση των 6.000 ευρώ, η τιμή του θα υποχωρήσει κάτω από τα 30.000 ευρώ.

Με ανάλογη τιμή προ φόρων στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι το ποσό της κρατικής επιδότησης που θα δίνεται για το ID.3 στη χώρα μας θα είναι γύρω στα 5.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...