Πότε έρχεται το ηλεκτρικό Volkswagen ID.3 στην Ελλάδα;

Η επιδότηση για την αγορά του αναμένεται να πλησιάζει τις 5.000 ευρώ

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, στον τιμοκατάλογο της Volkswagen υπάρχουν δύο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα: το μικρό e-up! και το e-Golf, η μηδενικών ρύπων εκδοχή του δημοφιλούς μικρομεσαίου οικογενειακού. Το δεύτερο θα αντικατασταθεί από το ID.3, το οποίο σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε αποκλειστικά ως ηλεκτρικό, πατώντας στην πλατφόρμα ΜΕΒ.

Υπάρχουν τρεις εκδόσεις μπαταριών για το ID.3: η βασική με χωρητικότητα 45 kWh προσφέρει αυτονομία 330 km (στον κύκλο WLTP). Η μεσαία έκδοση με μπαταρία 58 kWh έχει αυτονομία έως 420 km, ενώ η κορυφαία των 77 kWh προσφέρει έως 550 km με μία φόρτιση. Μέσω ταχυφορτιστή 100 kW, το ID.3 θα μπορεί να «κερδίζει» 290 km κίνησης σε μόλις 30 λεπτά.

Πότε θα έρθει στην Ελλάδα;

Μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για την επιδότηση με 15% (επί της λιανικής τιμής προ φόρων) όλων των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η άφιξη του Volkswagen ID.3 αποκτά αυξημένο ενδιαφέρον. Ο Άγγελος Στεφανόπουλος, VW Sales & Network Development Manager στην Kosmocar, μίλησε στο GOCAR για τα σχέδια της εισαγωγικής εταιρείας.

«Οι ανακοινώσεις αλλάζουν το τοπίο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και την ηλεκτροκίνηση γενικότερα. Εμείς και ως Volkswagen και ως Kosmocar είμαστε στρατηγικά τοποθετημένοι στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης και της καθαρής μετακίνησης. Η νέα πλατφόρμα ΜΕΒ θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο με το ID.3. Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής με μηδενικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Αυτό σημαίνει ότι όλη η διαδικασία παραγωγής του αυτοκινήτου, μέχρι να παραδοθεί σε εμάς, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον».

Στην Ελλάδα οι πωλήσεις θα αρχίσουν από την μεσαία έκδοση μπαταρίας, με αυτονομία 420 km και το επίπεδο εξοπλισμού 1st. Οι τιμές του δεν είναι ακόμη γνωστές, ενδεικτικά όμως αναφέρουμε ότι στη Γερμανία η συγκεκριμένη έκδοση του ID.3 κοστίζει λιγότερο από 40.000 ευρώ. Με ανάλογη τιμή και στην Ελλάδα, το ποσό επιδότησης αναμένεται να πλησιάζει τις 5.000 ευρώ. Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται σύστημα πλοήγησης, αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών, θερμαινόμενο τιμόνι και καθίσματα, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, δυνατότητα ταχυφόρτισης 100 kW κ.α.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...