Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων από την Hyundai

Αρχικά στο Veloster Ν, όμως θα ακολουθήσουν κι άλλα μοντέλα

  • -
  • -
Κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων από την Hyundai

Την εξέλιξη των κιβωτίων διπλού συμπλέκτη DCT, παρουσίασε η Hyundai. Πρόκεται για ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη υγρού τύπου με 8 σχέσεις (N DCT), το οποίο εξοπλίζει πλέον το νέο βελτιωμένο Veloster N και έχει σχεδιαστεί για να παρέχει οδηγική απόλαυση. Με το N DCT, το νέο Veloster N μπορεί να επιταχύνει 0-100km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα. Μελλοντικά θα το δούμε και σε άλλα σπορ μοντέλα της οικογένειας N.

Το N DCT είναι εξοπλισμένο με ηλεκτρονικούς ενεργοποιητές που λειτουργούν τον διπλό συμπλέκτη, παρέχοντας οδηγική άνεση, αποδοτικότητα καυσίμου και το πιο σημαντικό, οδηγική απόλαυση. Σε αντίθεση με ένα κιβώτιο διπλού ξηρού συμπλέκτη, το υγρού τύπου N DCT χρησιμοποιεί λάδι βελτιώνοντας σημαντικά την απόδοση λίπανσης και ψύξης, κάτι που είναι χαρακτηριστικό των εφαρμογών υψηλότερης ροπής.

Το N DCT διαθέτει νέες λειτουργίες όπως η N Grin Shift (NGS) που επιτρέπει την αύξηση της ροπής κατά 7% από 36,0 σε 38,5kgf-m μέσω overboost για 20 δευτερόλεπτα που καθιστά ακόμη πιο γρήγορη την απόκριση και σαφώς προκαλεί το "χαμόγελο του οδηγού".

Επιπρόσθετα, οι επιλογές N Power Shift (NPS) και N Track Sense Shift (NTS) όταν το αυτοκίνητο επιταχύνει με περισσότερο από 90% του γκαζιού, προσαρμόζουν τις αλλαγές των σχέσεων ανάλογα με τις συνθήκες όπως ένας επαγγελματίας οδηγός αγωνιστικού αυτοκινήτου για να παρέχουν τη βέλτιστη απόδοση. Όλες οι επιλογές και ρυθμίσεις πραγματοποιούνται μέσω της οθόνης αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 8,0’’ που διαθέτει το Veloster N και συνδυάζονται με ένα premium ηχοσύστημα JBL.

Επιπρόσθετα το Veloster N διαθέτει μια πληθώρα επιλογών, όπως Rev Matching, Launch Control και Overboost, που βελτιστοποιούν και διαμορφώνουν αυτόματα το στυλ οδήγησης του πελάτη ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. Παράλληλα διαθέτει το προηγμένο πακέτο S-10: Μία δέσμη 12 τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας Hyundai SmartSense\u2122, που ενδεικτικά περιλαμβάνει τα συστήματα Front Collision-Hindance Assist (FCA), Driver Attention Warning (DAW), Lane Follow Assist (LFA), Lane Keeping Assist (LKA), High Beam Assist (HBA), Blind-Spot BCW και RCCW.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του νέου Veloster N περιλαμβάνονται και ειδικά πιο ελαφρά κατά 2 κιλά καθίσματα τα οποία ονομάζονται N Light Sports Bucket Seats.

Τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με μαλακή ταπετσαρία Alacantara που μοιάζει με σουέτ για να συγκρατεί σταθερά τον οδηγό στη θέση του σε στροφές με υψηλές ταχύτητες. Όπως υποδηλώνει το όνομά τους, τα N Light Sports Bucket Seats διαθέτουν φωτιζόμενο λογότυπο N στην πάνω πλευρά της πλάτης του καθίσματος, όπου σε συνδυασμό με άλλους εσωτερικούς φωτισμούς παρέχουν μια μοναδική εσωτερική ατμόσφαιρα.

Το N DCT καθώς και άλλα νέα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησαν στην επέκταση της φιλοσοφίας "Fun to Drive" της μάρκας N. Το Veloster N φέρνει δυνατότητες πίστας σε ένα καθημερινό σπορ αυτοκίνητο.

«Το Veloster N αναδεικνύει τη φιλοσοφία της Hyundai στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Με το αναβαθμισμένο Veloster N με N DCT, οι οδηγοί αποκτούν ταυτόχρονα επιδόσεις και άνεση», δήλωσε ο κ. Thomas Schemera, Head of Product Division της Hyundai Motor. "Όποιος αναζητά μια διασκεδαστική οδηγική εμπειρία θα αδράξει την ευκαιρία να οδηγήσει το νέο Veloster N - ένα καθημερινό σπορ αυτοκίνητο με δυνατότητες πίστας αγώνων."

Η Hyundai δημιούργησε τη μάρκα N υψηλών επιδόσεων για να κάνει τον καρδιακό παλμό του οδηγού ταχύτερο όποτε βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. Με απόλυτη προτεραιότητα λοιπόν στην διασκεδαστική και συναρπαστική οδήγηση, η Hyundai ανέπτυξε το Veloster N συνδυάζοντας την καθημερινή οδήγηση ενός σπορ αυτοκινήτου με επιδόσεις πίστας αγώνων. Το Veloster N αναπτύχθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρείας στην Ν. Κορέα και οι επιδόσεις του επιβεβαιώθηκαν στο Κέντρο Δοκιμών της Hyundai στο Nürburgring της Γερμανίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...