Γιώργος Βασιλάκης: Το περιθώριο κέρδους στα ηλεκτρικά είναι μικρότερο σε σχέση με τα συμβατικά μοντέλα

Τι άλλο είπε ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑ στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Τη θέση ότι τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης είναι «100% στη σωστή κατεύθυνση», εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ). Μιλώντας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου – όπου συζητείται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας – ο Γιώργος Βασιλάκης υποστήριξε ότι η αλλαγή της φορολογίας «σπρώχνει» πλέον τον καταναλωτή προς τα «καθαρά» αυτοκίνητα.

«Ως Σύνδεσμος οφείλουμε να βοηθήσουμε την πολιτεία και θα το κάνουμε, παρότι το περιθώριο κέρδους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι μικρότερο σε σχέση με τα συμβατικά, λόγω του υψηλότερου κόστους των μπαταριών», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης, προσθέτοντας ότι τα ηλεκτρικά οχήματα απευθύνονται κυρίως σε εταιρικούς στόλους και όχι στους ιδιώτες.

Όπως είπε στα σημεία πώλησης όλων των εταιρειών θα τοποθετηθούν φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων (σύμφωνα με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη οι εισαγωγείς έχουν δεσμευτεί για περίπου 1.200 φορτιστές έως το 2021).

Σχολιάζοντας το περιβαλλοντικό τέλος που θα επιβληθεί στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑ υποστήριξε ότι θα περιορίσει κατά το ήμισυ την εισαγωγή ρυπογόνων οχημάτων. «Αυτή τη στιγμή η μέση ηλικία των κυκλοφορούντων αυτοκινήτων είναι 16 έτη, τη στιγμή που το 2009-2010 ήταν τα 10 έτη».   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...