Σπάνιο Ford Sierra RS Cosworth σε δημοπρασία. Πόσα δίνεις;

Είναι το ένα από τα μόλις 10 που κατασκευάστηκαν!

  • -
  • -
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα σπάνιο, προ-παραγωγής Ford Sierra RS Cosworth βγαίνει στη δημοπρασία στο TheMarket.co.uk. Είναι ένα από τα 10 δεξιοτίμονα και το ένα από τα τρία που κυκλοφόρησαν στο δρόμο και το μοναδικό που υπάρχει ακόμα, ενώ τα υπόλοιπα επτά έγιναν αγωνιστικά.

Η δημοπρασία έχει προγραμματιστεί για τις 23 με 30 Ιουλίου με εκτιμώμενη τιμή από £39.000 έως £59.000 (€43.000 - €65.000). Το αυτοκίνητο έχει στο οδόμετρο 68.000 μίλια (109.000 χιλιόμετρα).

Αυτό το μοντέλο αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της Ford. Ήταν ένα από τα πιο επιθυμητά γρήγορα αυτοκίνητα στην εποχή του. Εφοδιάζεται με ένα τούρμπο κινητήρα απόδοση 204 ίππων που του χαρίζει μέγιστη ταχύτητα 241 km/h ενώ επιταχύνει από 0-60 mph (0-96 km/h) σε 6,2 sec.

Η μετάδοση περνάει στους πίσω τροχούς, ενώ το Cosworth ξεχωρίζει και για το εντυπωσιακό αεροδυναμικό πακέτο του με τη μεγάλη πίσω αεροτομή. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε περίπου εννέα μήνες πριν την επίσημη έναρξη της παραγωγής του μοντέλου, στις 30 Οκτωβρίου το 1985.

Έχει “ταξιδέψει” στη Νέα Ζηλανδία, όπου έμεινε για τέσσερα χρόνια. Αφού άλλαξε δύο ακόμα “χέρια”, ο σημερινός ιδιοκτήτης του που το έχει στην κατοχή του από το 2009, έχει ξοδέψει δεκάδες χιλιάδες λίρες και αμέτρητες ώρες για να τελειοποιήσει το σύστημα κλιματισμού.

Επιπλέον, δίνοντας έμφαση στα γνήσια ανταλλακτικά, έχει αλλάξει πολλά πράγματα για να το φέρει σε αυτή την κατάσταση που μοιάζει με καινούργιο. Επέστρεψε στην Αγγλία το 2016 και τώρα σε ηλικία 35 ετών το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να αλλάξει για μια ακόμα φορά ιδιοκτήτη.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...