Τέλος το Suzuki Jimny από την ευρωπαϊκή αγορά

Τα νέα και αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων, αναγκάζουν τη Suzuki να αποσύρει το Jimny από την ευρωπαϊκή αγορά μέσα στους επόμενους μήνες

  • -
  • -

Η Suzuki επιβεβαίωσε ότι το Jimny θα αποσυρθεί από την ευρωπαϊκή αγορά μέσα στους επόμενους μήνες. Ο λόγος που το ιαπωνικό εκτός δρόμου μοντέλου δεν θα πωλείται στην Ευρώπη, έγκειται στα νέα αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων. Αρχικά, η Suzuki είχε αναφέρει πως τη χρονιά που διανύουμε το Jimny θα πωληθεί σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και ότι θα το απέσυρε το 2021. Όμως, η νέα νομοθεσία που απαιτεί από μία αυτοκινητοβιομηχανία να έχει 95g/km CO2 κατά μέσο όρο στη γκάμα της, ανάγκασε την ιαπωνική εταιρεία να αποσύρει το μοντέλο νωρίτερα.

Η Suzuki έχει παρουσιάσει τα Vitara, S-Cross και Swift Sport με ήπια υβριδική τεχνολογία, αλλά κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται για το Jimny, το οποίο εφοδιαζόταν αποκλειστικά με τον κινητήρα βενζίνης των 1.500 cc. Μάλιστα, οι άνθρωποι της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είχαν κρύψει κατά την παρουσίαση του το 2018, πως οι υψηλές εκπομπές ρύπων του Jimny θα μπορούσαν να επηρεάσουν το μέσο όρο της εταιρείας και την γκάμα της στην ευρωπαϊκή αγορά, από το 2020 και έπειτα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...