Renault Trafic & Master με εμπειρία 40 ετών

Τα επαγγελματικά οχήματα της γαλλικής φίρμας που έχουν αποδείξει ότι είναι ικανά για κάθε μεταφορική ανάγκη

  • -
  • -

Το 1980, το εμβληματικό Renault Estafette, έδωσε τη θέση του στα νέα Renault TRAFIC και MASTER. Από το λανσάρισμά τους, τα δύο αυτά Van καθιερώθηκαν στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών με περίπου 5 εκατομμύρια πωλήσεις, γράφοντας πλέον ιστορία 40 ετών.

Η ιστορία ξεκινά αρκετά πίσω με το Renault Estafette να αποτελεί το φάρο για τη δημιουργία των νέων καταξιωμένων επαγγελματικών μοντέλων της γαλλικής εταιρείας. Το Estafette ολοκλήρωσε τον κύκλο ζωής του των 22 ετών, το 1980. Στο διάστημα αυτό ξεχώρισε για την πρακτικότητά του, με συρόμενες πλευρικές πόρτες, την επίπεδη επιφάνεια φόρτωσης, αλλά και την ευκολία που πρόσφερε στην οδήγηση.

Πέτυχε και αγαπήθηκε όσο λίγα, αλλά οι εξελίξεις οδήγησαν τους Γάλλους στην αλλαγή. Το 1980 έδωσε τη σκυτάλη στο μεσαίο Trafic και το μεγαλύτερο Master. Και τα δύο μοντέλα έκαναν αμέσως επιτυχία και μαζί με το Kangoo πέτυχαν να οδηγήσουν τη Renault στην πρώτη θέση των πανευρωπαϊκών πωλήσεων ελαφρών επαγγελματικών (εξαιρουμένων των pick-up) από το 1998.

Το Renault Trafic είναι ένα καταξιωμένο επαγγελματικό όχημα, το οποίο έχει στις αποσκευές του και τους βαρύτιμους τίτλους Van της Χρονιάς 2012 και Ελαφρύ Επαγγελματικό της Χρονιάς 2015. Διαθέσιμο σε πλούσια γκάμα είναι ικανό να εξυπηρετήσει όλες τις ανάγκες των επαγγελματικών.

Διατίθεται σε δύο μήκη και δύο επιλογές ύψους αμαξώματος, ενώ υπάρχουν 275 διαφορετικές εκδόσεις του με μεταφορική δυνατότητα από 3,2 - 8,6 μ3 (800-1400 κιλά), είτε ως κλειστό Van είτε ως minibus, με την κίνηση στους εμπρός ή τους πίσω τροχούς. Με όλες αυτές τις δυνατότητες, το TRAFIC είναι ένα εμπορικά επιτυχημένο μοντέλο, με πωλήσεις πάνω από 2 εκ. μονάδες από το λανσάρισμά του, το 1980.

Το Renault Master με τη σειρά του έχει ψηφιστεί Van της Χρονιάς 1998 και 2004. Από το λανσάρισμά του, το 1980 και μέχρι σήμερα κυριαρχεί στις πωλήσεις. Το 2019 ήταν η 5η συνεχόμενη χρονιά πωλήσεων ρεκόρ, με περισσότερα από 2,8 αυτοκίνητα να έχουν πουληθεί συνολικά από το 1980. Διατίθεται σε 50 χώρες και σε 350 παραλλαγές, με 3 μήκη και 3 ύψη αμαξώματος, κίνηση στους εμπρός, τους πίσω και τους 4 τροχούς. Από το 2018 είναι διαθέσιμη και η ηλεκτρική του έκδοση Master Z.E.

Με τα TRAFIC και MASTER αμφότερα στις πρώτες 3 θέσεις των πωλήσεων, το καθένα στην κατηγορία του, η Renault διατηρεί την ηγετική της θέση στα ελαφρά επαγγελματικά στην Ευρώπη από το 1998. Παράλληλα, μέσα στο 2019, η Renault κυριαρχεί και στα ηλεκτρικά ελαφρά επαγγελματικά για 9η συνεχόμενη χρονιά, με σχεδόν μία στις δύο (42,5%) πωλήσεις ηλεκτρικών επαγγελματικών να ανήκουν στα ηλεκτρικά της (EVs) οχήματα. Η Renault επενδύει σοβαρά στη βιώσιμη μετακίνηση, με το λανσάρισμα των Kangoo Z.E. Hydrogen, που έγινε στο τέλος του 2019, αλλά και το λανσάρισμα του Master Z.E.Hydrogen που έγινε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...