Πόσο θα κάνει το Cupra Formentor;

Το πρώτο αυτοκίνητο σχεδιασμένο αποκλειστικά για την Cupra είναι προ των πυλών

  • -
  • -

Η Cupra είναι το σπορ παρακλάδι της SEAT, που λειτουργεί όμως ως αυτόνομη μάρκα. Η γκάμα της Cupra περιλαμβάνει το Leon και το Ateca, δύο γνωστά μας μοντέλα και από τη SEAT, τα οποία όμως στην κορυφαία τους εκδοχή αλλάζουν σήμα και φιλοσοφία, εστιάζοντας στις επιδόσεις.

Το νέο μοντέλο που θα δούμε σύντομα στη γκάμα της Cupra είναι το Formentor. Αυτό είναι το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε μέσα στους κόλπους της Cupra. Το CUPRA Formentor έχει μήκος 4.450 mm και πλάτος 1.839 mm, ενώ το ύψος του είναι 1.511 mm.

Σε συνδυασμό με το μεγάλο μεταξόνιο που φτάνει τα 2.680 mm, προσφέρει αξιόλογους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους (450 λίτρα). Πατάει σε ζάντες αλουμινίου 19΄΄, σε απόχρωση χαλκού, που ανήκουν στον στάνταρ εξοπλισμό του και έχει φρένα της Brembo 18΄΄.

Το Cupra Formentor θα εφοδιάζεται με τον γνωστό μας από το Cupra Ateca, 2λιτρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης με απόδοση 310 ίππων και 400 Nm, που θα του χαρίζει, σε συνδυασμό με την στάνταρ τετρακίνηση, εξαιρετικές επιδόσεις. Το ενδιαφέρον για το μοντέλο ήδη μεγάλο, πριν καν κυκλοφορήσει, αφού όπως ανακοίνωσαν οι άνθρωποι της Cupra, υπάρχει ενδιαφέρον από 50.000 άτομα.

Οι προ-κρατήσεις έχουν ξεκινήσει, με την τιμή να μην είναι ακόμα ανακοινώσιμη, αλλά όπως μας… εμπιστεύτηκαν θα είναι παρόμοια με αυτή του Cupra Ateca. Δηλαδή, στην Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στη Μεγάλη Βρετανία θα στοιχίζει περίπου 41.000 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα θα πρέπει να περιμένουμε -λόγω φόρων- λίγο παραπάνω.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...