Musk: Είμαστε κοντά στο τελικό στάδιο της αυτόνομης οδήγησης!

Ο ιδρυτής της Tesla εμφανίστηκε αισιόδοξος για την τελειοποίηση της σχετικής τεχνολογίας, ακόμη και εντός του 2020!

  • -
  • -

Η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης χωρίζεται σε 5 στάδια. Αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη βρισκόμαστε ακόμη στο πρώτο (hands on – ο οδηγός πρέπει να έχει τα χέρια του συνέχεια πάνω στο τιμόνι), ενώ στη Βόρεια Αμερική έχουν περάσει στο δεύτερο (hands off – ο οδηγός μπορεί να βγάλει τα χέρια του από το τιμόνι, πρέπει όμως να έχει συνέχεια το βλέμμα του στο δρόμο).

Μέχρι να φθάσουμε στο 5ο και τελικό στάδιο, όταν δεν θα χρειάζεται καν να βρίσκεται άνθρωπος πίσω από το τιμόνι θα περάσουν αρκετά χρόνια. Δεν είναι θέμα μόνο της σχετικής τεχνολογίας: πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές ώστε να υποστηρίζουν την πλήρως αυτόνομη οδήγηση, αλλά και να αλλάξει το νομικό πλαίσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: H TESLA ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΗΝ TOYOTA

Ο Elon Musk υποστηρίζει ότι η Tesla είναι «πολύ κοντά» στο να εξελίξει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5. Τη δήλωσε έκανε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο ετήσιο συνέδριο Τεχνητής Νοημοσύνης της Σαγκάης. «Είμαι πεπεισμένος ότι θα έχουμε στη διάθεσή μας τη βασική λειτουργία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5 μέσα στο έτος», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι από το επόμενο έτος τα Tesla θα φέρουν σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 5, καθώς ούτε οι υποδομές είναι έτοιμες ούτε το κοινό ώστε να εμπιστευτεί έναν… αυτόματο πιλότο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...