Τι θα συμβεί αν τραβήξεις ηλεκτρονικό χειρόφρενο στα 200 km/h [Video]

Χειρόφρενο και ταχύτητες της τάξης των 200 km/h ποτέ δεν πήγαιναν μαζί.

  • -
  • -

Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν περάσαμε τον Chris Harris για φυσιολογικό άνθρωπο. Κρίνοντας από τον τρόπο οδήγησης του και την εξαιρετική του συνέπεια στο να κινείται τόσο «με το πλάι» όσο και σε ευθεία, ίσως να είναι ο ιδανικός «επιστήμονας» για το εξής πείραμα. Η ερώτηση είναι απλή. Τι θα συμβεί εάν τραβήξεις ηλεκτρονικό χειρόφρενο ενώ πηγαίνεις με 200 km/h;

Ακούγεται εντυπωσιακό, δεν συμφωνείτε; Η πραγματικότητα όμως απέχει έτη φωτός από την εικόνα που μπορεί να δημιουργήσει στο μυαλό κάποιου η παραπάνω φράση. Εάν το πρώτο πράγμα που σας ήρθε στο μυαλό είναι κάποια τρομακτική υπερστροφή ή μία εντυπωσιακή διάλυση όλων των σωθικών του Volkswagen Golf R προηγούμενης γενιάς των 310 ίππων που ανέλαβε τον ρόλο του πειραματόζωου, μάλλον θα απογοητευτείτε.

Δείτε ακόμη: Volkswagen Golf R “20 Years”: Το ισχυρότερο Golf όλων των εποχών [Video]

Το μόνο που συμβαίνει είναι η αναμενόμενη, υπερπροστατευτική αντίδραση ενός σύγχρονου αυτοκινήτου που ξέρει ότι ο χρήστης του μπορεί να μην είναι το ίδιο έξυπνος με αυτό. Μία σταδιακή και άκρως φιλική επιβράδυνση έως ότου το όχημα ακινητοποιηθεί εντελώς. Σαφώς και χαιρόμαστε που το αποτέλεσμα δεν ήταν πιο δραματικό, αλλά δεν μπορούμε να πούμε πως και τα «παραδοσιακά» χειρόφρενα δεν είχαν την χάρη τους.

Δείτε το πείραμα του βρετανικού Top Gear παρακάτω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...