Nissan Leaf: Το ηλεκτρικό που δίνει ρεύμα στην Αυστραλία!

Η σύνδεση του αυτοκινήτου με το δίκτυο επιτρέπει στο Leaf να δίνει ρεύμα σε οικία ή εμπορικό χώρο

  • -
  • -
Nissan Leaf: Το ηλεκτρικό που δίνει ρεύμα στην Αυστραλία!
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει εξελιχθεί ώστε να επιτρέπεται η διαχείρισή της με επωφελή τρόπο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Leaf, το ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan που εφοδιάζεται με την τεχνολογία σύνδεσης οχήματος –δικτύου (V2G).

Η τεχνολογία πραγματοποιεί το ντεμπούτο της στην Αυστραλία, με ένα νέο κυβερνητικό πλάνο που αναδεικνύει την ικανότητα του Leaf στην παροχή ενεργειακών λύσεων, χάρη στην μεταφορά ισχύος πίσω στο δίκτυο.

Η τεχνολογία V2G μετατρέπει στο ηλεκτρικό Nissan σε μια συνολική ενεργειακή λύση, διασφαλίζοντας ότι οι μπαταρίες δεν αποθηκεύουν απλώς ενέργεια για κίνηση, αλλά μπορούν παράλληλα να προσφέρουν την αποθηκευμένη ενέργεια σε μια οικιακή ή εμπορική εγκατάσταση, ή ακόμα και να την επιστρέψουν πίσω στο δίκτυο. Το Nissan LEAF είναι σήμερα το μόνο ηλεκτρικό όχημα στην αγορά με εργοστασιακές ρυθμίσεις και σχετικές εγγυήσεις για  λειτουργία V2G.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ NISSAN LEAF

Η τεχνολογία V2G θα γίνει διαθέσιμη στην αυστραλιανή αγορά μέσω της υποστήριξης που παρέχει η Nissan στο Realising Electric Vehicle Services (REVS), ενός εγχειρήματος που υποστηρίχθηκε από τον Αυστραλιανό Οργανισμό Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ARENA),  ως μέρος του Προγράμματος Προώθησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η νέα δοκιμαστική φάση, που λειτουργεί ως “πρόδρομος” για την παρουσίαση της τεχνολογίας V2G του  LEAF στην Αυστραλία φέτος, προβλέπει την ένταξη 51 Nissan LEAF, σε ολόκληρη την Επικράτεια της Αυστραλιανής Πρωτεύουσας (ACT). Τα συγκεκριμένα LEAF, θα αποτελέσουν μέρος του κρατικού στόλου της κυβέρνησης ACT και θα παρέχουν  υποστηρικτικές  υπηρεσίες ελέγχου συχνότητας (FCAS), στην Εθνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Το σύστημα FCAS αναφέρεται στην ενέργεια που χρησιμοποιείται για τη διατήρηση ενός δικτύου ισχύος στο βέλτιστο επίπεδο, σε περιόδους κυμαινόμενης ζήτησης. Η αυξομείωση της ισχύος αποτρέπει την αστάθεια στο δίκτυο που μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή ρεύματος. Η δοκιμή θα επικεντρωθεί στην ικανότητα του Nissan LEAF να παρέχει ενέργεια στο δίκτυο, συνεισφέροντας στη σταθεροποίηση του φορτίου σε περιόδους αιχμής αλλά και χαμηλής ζήτησης.

"Ως η αυτοκινητοβιομηχανία με το μοναδικό όχημα με εργοστασιακή δυνατότητα V2G στην αυστραλιανή αγορά σήμερα, είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που υποστηρίζουμε αυτό το έργο, διαθέτοντας αυτή την τεχνολογία στην Αυστραλία", δήλωσε  ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan Australia, Stephen Lester.

"Το Nissan LEAF όχι μόνο προσφέρει τη συναρπαστική εμπειρία οδήγησης ενός EV, αλλά προχωρά ακόμη περισσότερο με την «ενσωμάτωσή» του στο ενεργειακό σύστημα. Η Nissan κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στον τομέα αυτό, με αρκετές επιτυχημένες δοκιμές που διεξήχθησαν σε αγορές της Υφηλίου και η Αυστραλία είναι ένα σημαντικό ορόσημο."

Η δοκιμή μας προϊδεάζει για αυτό που θα επακολουθήσει στο εγγύς μέλλον, όπου τα αυστραλιανά νοικοκυριά θα μπορούν ουσιαστικά να είναι εκτός δικτύου, μετατρέποντας τα ηλεκτρικά οχήματά τους σε κινητές ενεργειακές λύσεις. Για όσους διαθέτουν ηλιακούς συλλέκτες, η μπαταρία 40kWh του LEAF είναι σε θέση να αποθηκεύει ηλιακή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιεί αυτήν την ενέργεια για να τροφοδοτεί τις ενεργειακές ανάγκες ενός σπιτιού τη νύχτα, “ξεκλειδώνοντας” τόσο τα πλεονεκτήματα που άπτονται της κινητικότητας μηδενικού κόστους όσο και αυτά της οικιακής ενέργειας μηδενικού κόστους.

Εναλλακτικά, οι κάτοχοι των LEAF που χρησιμοποιούν τον χώρο εργασίας ή μια δημόσια εγκατάσταση για τη φόρτιση των οχημάτων τους, μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν αυτή την ενέργεια  για την τροφοδοσία των σπιτιών τους. Ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο θα μπορούσε ακόμη και να γίνει μια πηγή εισοδήματος για τον ιδιοκτήτη του, επιστρέφοντας ενέργεια πίσω στο δίκτυο, σε περιόδους υψηλής ζήτησης. 

Στην Ελλάδα, η Nissan προσφέρει τα αμιγώς ηλεκτρικά Nissan LEAF, e-NV200 και e-EVALIA που τώρα μπορούν αποκτηθούν από ιδιώτες και επαγγελματίες (ταξί, αστικές διανομές κ.α.)  με σημαντικά κίνητρα και οφέλη, στο πλαίσιο των μέτρων που προωθεί η Κυβέρνηση για την Ηλεκτροκίνηση. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan είναι διαθέσιμες στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...