Μπορεί ένα ηλεκτρικό Honda να φορτίσει ένα ηλεκτρικό Tesla; [Video]

Ένας Youtuber αποφάσισε να απαντήσει σε μια ερώτηση που κανείς δεν έκανε...

  • -
  • -

Έχετε ένα Tesla Model 3 και μείνατε στο δρόμο; Απ΄ ότι φαίνεται μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο ηλεκτρικό αυτοκινήτο για να φορτίσετε το δικό σας. Στην προκειμένη περίπτωση ο Youtuber Bjorn Nyland χρησιμοποίησε ένα Honda e, το οποίο διαθέτει στην κεντρική κονσόλα του εσωτερικού μία έξοδο ρεύματος 1,5 kW, όπως αυτές που συναντάμε στο σπίτι μας.

Αν και η συγκεκριμένη πρίζα προορίζεται για φόρτιση υπολογιστών ή άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν θύρα USB, ο Bjorn Nyland σκέφτηκε να το χρησιμοποιήσει για κάτι μεγαλύτερο... όπως ένα Tesla!

Μπορεί να κατάφερε την μεταφορά ενέργειας από το ένα όχημα στο άλλο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ήταν και τόσο αποδοτική τελικά. Πιο συγκεκριμένα, μέσα σε δύο ώρες η μπαταρία του Honda e είχε πέσει από το 94% στο 84%  (-10%), ενώ το ποσοστό φόρτισης του Tesla Model 3 είχε ανέβει μόλις 3 % (από 20,6 % έφτασε το 23,8 %), ή αν θέλετε, ενώ το Honda έχασε 2,9 kWh, το Tesla κέρδισε μόλις 2,2 kWh.

Ασχέτως της αποτελεσματικότητας, δείτε το εγχείρημα που μπορεί να αποτελεί ένα μελλοντικό στοιχείο της ηλεκτροκίνησης... αν και όχι με αυτόν ακριβώς τον τρόπο!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...