Στη "φάκα" των ελεγκτών αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες

Όλες οι παράνομες πρακτικές που αποκάλυψαν οι έλεγχοι της ΑΑΔΕ

  • -
  • -
Στη φάκα των ελεγκτών αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σχεδόν 1 στα 3 αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες που ελέγχθηκαν, κυκλοφορούσαν παράνομα στη χώρα μας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της επιχείρησης που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου.

Μέσα σε τρεις αυτές ημέρες, έγιναν 312 έλεγχοι σε οχήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν παράνομα 97 αυτοκίνητα, τα οποία και δεσμεύτηκαν. Πρόκειται για αυτοκίνητα που είτε παρέμεναν για μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο διάστημα με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα, είτε είχαν τοποθετήσει παράνομα ξένες πινακίδες, έχοντας καταθέσει τις ελληνικές.

Οι σημαντικότερες υποθέσεις είναι οι εξής:

ΜΕΣΣΗΝΗ

Στην Μεσσήνη Μεσσηνίας, οι ελεγκτές του Τελωνείου Καλαμάτας βρήκαν σε επιχείρηση υπαίθριας στάθμευσης 17 Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και ένα φορτηγό, όλα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας. Τα παραπάνω οχήματα δεσμεύτηκαν και σφραγίστηκαν. Η έρευνα συνεχίζεται για τη νομιμότητά τους.

ΡΟΔΟΣ

Στη Ρόδο, οι ελεγκτές του τοπικού Τελωνείου έλεγξαν 13 οχήματα, που κυκλοφορούσαν στο νησί με ξένες πινακίδες.

Μεταξύ των οχημάτων, που δεσμεύτηκαν, ήταν:

1. Αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES – BENZ, τύπου Ε 300 CDI, 2.987 κ.εκ., με γερμανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους.

2. Αυτοκίνητο μάρκας HONDA , τύπου CR-V, με βρετανικές πινακίδες, το οποίο κυκλοφορούσε στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2016 και - κατά τον έλεγχο - το οδηγούσε μόνιμος κάτοικος Ελλάδας.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκε όχημα, που είχε τελωνιστεί στην Ελλάδα, προερχόμενο από το Βέλγιο. Είχε λάβει άδεια και πινακίδες, τις οποίες όμως στη συνέχεια κατέθεσε, επαναφέροντας τις βέλγικες, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί παράνομα. Ενημερώθηκε η αστυνομία και επιλήφθηκε της υπόθεσης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...