Tο θρυλικό Samurai! (video)

Γνωστή και ως Jimny, η 2η γενιά του ιαπωνικού τζιπ διέθετε ό,τι ήταν απαραίτητο για να πετύχει τη δεκαετία του ‘80

  • -
  • -

Το Suzuki Jimny πρώτης γενιάς τάραξε τα νερά τη δεκαετία του ’70 και δημιούργησε ένα ρεύμα σε μία κατηγορία που οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν έδιναν τη δέουσα σημασία. Τα μειονέκτημα του ιαπωνικού τζιπ ήταν γνωστά και με το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς η Suzuki θέλησε να παρουσιάσει μία σαφώς πιο σύγχρονη εκδοχή του.
Γνωστό και ως Samurai στην ελληνική αγορά, λανσαρίστηκε το 1981 και κέρδισε το κοινό αμέσως. Η σχεδίαση του δεν ήταν ακραία και δεν θύμιζε απλά ένα αυτοκίνητο εκτός δρόμου, αλλά ένα μοντέλο που μπορούσε κανείς να χρησιμοποιεί καθημερινά. Ο 4κύλινδρος κινητήρας των 1.300 cc, σε συνδυασμό με το κιβώτιο των 5 σχέσεων και τα δισκόφρενα μπροστά το καθιστούσαν σύγχρονο, ενώ το εσωτερικό αναβαθμίστηκε σε σημαντικό βαθμό ακολουθώντας τις τάσεις και τις απαιτήσεις της εποχής.
Μπορεί να ήταν εξευγενισμένο σε σχέση με την πρώτη γενιά, αλλά η τετρακίνηση και οι εκτός δρόμου δυνατότητες του παρέμεναν κορυφαίες. Κάτι που μπορείτε να δείτε και στο παραπάνω βίντεο από το αρχείο της Suzuki!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...