Τελευταία η Tesla σε έρευνα ποιότητας στις ΗΠΑ

Η τεχνολογία χωρίς προβλήματα είναι ο πιο βασικός παράγοντας ποιότητας για τα νέα αυτοκίνητα, σύμφωνα με την J.D. Power

  • -
  • -

Στα τέλη Ιούνη δημοσιευτήκαν στοιχεία από την έρευνα του οργανισμού J.D. Power που διεξήχθη στην Αμερική, παρουσιάζοντας τα προβλήματα τα οποία έχουν οι ιδιοκτήτες με τα αυτοκίνητα τους. Πιο συγκεκριμένα, στην παρούσα έρευνα καταγράφονται τα μέρη ενός αυτοκινήτου που παρουσιάζουν βλάβη ή δυσλειτουργία, καθώς και το αν είναι δύσκολα στην χρήση τους, δύσκολα στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας τους ή δεν λειτουργούν όπως θα επιθυμούσε ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Η συγκεκριμένη έρευνα διεξάγεται εδώ και 34 χρόνια και αφορά καινούρια αυτοκίνητα που έχουν παραχθεί το ίδιο έτος. Όσα προβλήματα προαναφέραμε πρέπει να έχουν εμφανιστεί μέσα στους 3 πρώτους μήνες μετά την πώληση.

Η μονάδα μέτρησης είναι το PP100 (Problems per 100 vehicles), ή αλλιώς «Αριθμός προβλημάτων ανά 100 οχήματα». Παρακάτω βλέπουμε τα σημαντικότερα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα.

  • Η Tesla που συμμετείχε για πρώτη φορά στην διαδικασία, έλαβε το χειρότερο σκορ: 250 PP100. Αν αναλογιστούμε πως η κορυφαίες μάρκες είχαν σκορ της τάξης των 136 PP100 (Kia, Dodge), η Tesla έχει δρόμο μπροστά της. Μάλιστα, σύμφωνα με την J.D. Power, δεν μπόρεσε να γίνει πλήρη έρευνα και αξιολόγηση, καθώς η Tesla δεν έδωσε έγκριση για έρευνα των ιδιοκτητών σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες μάρκες.
  • Οι περισσότερες εταιρίες premium αυτοκινήτων ήταν κατώτερες του μέσου όρου. Αυτό συμβαίνει συνήθως διότι οι εταιρίες πολυτελών οχημάτων εξοπλίζουν το στόλο τους με πιο περίπλοκες τεχνολογίες που μπορεί να προκαλούν προβλήματα στους ιδιοκτήτες.
  • Το σύστημα Infotainment των οχημάτων αποδείχθηκε η πιο ελαττωματική κατηγορία. Σχεδόν το 25% των προβλημάτων που καταγράφηκαν αφορούσε προβλήματα στην συνδεσιμότητα Android Auto/Apple CarPlay, σε οθόνες αφής, συστήματα πλοήγησης, αναγνώριση φωνής κτλ.
  • Οι ιαπωνικές εταιρίες χάνουν σταδιακά έδαφος. Αν και σύμφωνα με την J.D. Power οι Ιάπωνες παλαιότερα ήταν αριστούχοι στον τομέα της ποιότητας, τα τελευταία χρόνια έχουν αφήσει άλλους κατασκευαστές να τους φτάσουν και σε πολλές περιπτώσεις να τους ξεπεράσουν.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την σειρά κατάταξης στον παρακάτω πίνακα.

J.D.Power Rankings

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...