Ποια είναι η πιο αξιόπιστη αυτοκινητοβιομηχανία;

Η νέα έρευνα της JD Power έδειξε ότι ΚΙΑ και Dodge διαθέτουν τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ

  • -
  • -

Από το 1968 μέχρι και σήμερα, η συμβουλευτική εταιρία JD Power, προσφέρει στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν τις αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά και το καταναλωτικό κοινό. Η νεότερη έρευνα της JD Power εστίασε την προσοχή της στην αξιοπιστία μοντέλων που κάνουν χρήση νέων τεχνολογιών, και εν τέλει κατά πόσο είναι απροβλημάτιστες σήμερα. Για την πραγματοποίηση της έλαβαν μέρος 87.282 νέοι κάτοχοι αυτοκινήτων με τις KIA και Dodge να ισοψηφούν στην κορυφή ως οι πιο αξιόπιστες εταιρείες.

Από την έρευνα προέκυψαν επίσης μία σειρά από ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες κατατάχθηκαν πάνω από το μέσο όρο, σε αντίθεση με αρκετές premium εταιρείες που δεν τον ξεπέρασαν. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι Ιάπωνες κατασκευαστές, για ακόμα μία φορά δεν ξεπέρασαν τους Κορεάτες. Μάλιστα, οι μοναδικές που πέρασαν το μέσο όρο ήταν οι Mitsubishi, Lexus και Nissan.



Στην έρευνα συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά και η Tesla, με το σκορ της να είναι το χαμηλότερο όλων! Μάλιστα, η εταιρεία του Elon Musk δεν έδωσε άδεια στους κατόχους της Tesla σε 15 πολιτείες να λάβουν μέρος στην έρευνα. Παρόλα αυτά, η JD Powers κατάφερε να συλλέξει πληροφορίες από τις υπόλοιπες 35 πολιτείες και να υπολογίσουν το σκορ της Tesla.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το infotainment των σύγχρονων αυτοκινήτων, αποδείχθηκε το πιο… προβληματικό στοιχείο των περισσότερων μοντέλων! Περισσότερα από το ¼ των αυτοκινήτων είχε πρόβλημα με την φωνητική αναγνώριση, το Android Auto και Apple CarPlay, τις οθόνες αφής, όπως και τη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...