Terrafugia Transition – Το αυτοκίνητο που πετάει

Από το parking του σπιτιού στον αέρα!

  • -
  • -

Από την αρχή της δημιουργίας των αεροπλάνων και των αυτοκινήτων, πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται την ένωση των δύο αυτών μέσων, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά τους. Ύστερα από 100 χρόνια η αμερικάνικη εταιρεία Terrafugia κάνει το όραμα αυτό πραγματικότητα με το Transition. Λόγω των προδιαγραφών ασφαλείας, για τους αερόσακους, την δομή του αμαξώματος-ατράκτου και τις απαραίτητες ζώνες παραμόρφωσης, το αυξημένο βάρος (655kg) του Transition του έκοβε τα φτερά για να πετάξει.

Χάρη σε μια τροπολογία της αμερικάνικης αεροπορικής αρχής-FAA για τα χαρακτηριστικά των ελαφριών αεροσκαφών, επιτρέπει πλέον στο Transition να πετάξει, στα χέρια ενός πιλότου ελαφριών αεροσκαφών, η άδεια πτήσης του οποίου απαιτεί μόνον 20 ώρες στον αέρα. Στο δρόμο πάντως το υβρίδιο αεροπλάνου/αυτοκινήτου κινείται κανονικά στην κίνηση, φιλοξενώντας δύο επιβάτες. Νούμερα επιδόσεων δεν έχουν ανακοινωθεί, εκτός από αυτό της μέσης κατανάλωσης που ανέρχεται στα 7.9 lt/100km.

Σε ανοιχτό δρόμο τουλάχιστον 500 μέτρων και αφού έχει ξεδιπλώσει ηλεκτρικά τα πτερύγια του, το Transition μπορεί να εγκαταλείψει το έδαφος, ταξιδεύοντας με ταχύτητα έως 185km/h. Η μέγιστη εμβέλεια του φτάνει τα 740km, ενώ η τιμή του υπολογίζεται στα 160.000€.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...