Πόσα άλογα έφτασε το Audi A6 allroad η ΑΒΤ;

Ο γνωστός βλτιωτικός οίκος παρουσίασε μία σειρά βελτιώσεων για τα μοντέλα Allroad της Audi

  • -
  • -

Μπορεί η πολύ γοητευτική σειρά Allroad της Audi να έχασε στην τωρινή γενιά της την V8 διάταξη του κινητήρα και η κορυφαία έκδοση να προσφέρει ένα Turbo V6, δεν χάνουμε όμως κάθε ελπίδα για δυνατές συγκινήσεις όσο υπάρχει η ΑΒΤ. Ο βελτιωτικός οίκος προσφέρει πληθώρα επιλογών tuning για κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Ο βενζινοκινητήρας με αρχική απόδοση 340 PS μόνο αδύναμος δεν μπορεί να θεωρηθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει την ΑΒΤ από το να αρχίσει να πειράζει τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μία τελική απόδοση της τάξεως των 408 PS, ενώ η ροπή από τα 499 Nm έφτασε τα 550 Nm.
Επιλογές υπάρχουν και για τους πετρελαιοκινητήρες. Η έκδοση 55 TDI με αρχική απόδοση 349 PS και 700 Nm, φτάνει τα 385 PS και 760 Nm, αντίστοιχα. Τέλος, επίσης  εντυπωσιακή αύξηση συναντάμε και στην έκδοση 50 TDI, που αρχικά έχουμε 281 PS και 620 Nm, ενώ ύστερα από την εγκατάστασή του προγράμματος η ιπποδύναμη φτάνει τα 326 άλογα και τα 670 Nm ροπής.

Εκτός όλων αυτών,  η ΑΒΤ δίνει και  την δυνατότητα εγκατάστασης προγράμματος που αλλάζει τον ήχο της ήδη υπάρχουσας εξάτμισης. Κάπου εκεί τελείωνουν και οι σημαντικές αλλαγές, καθώς εμφανισιακά δεν έχει πειραχτεί καθόλου το αυτοκίνητο. Η μόνη διαφοροποίηση είναι η δυνατότητα επιλογής μεταξύ δύο σχεδίων για τις ζάντες από την ΑΒΤ και στο εσωτερικό προσφέρει ειδικό μπουτόν ενεργοποίησης και απενεργοποιήσης του κινητήρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...