Η Volkswagen σκοπεύει να αγοράσει τη Europcar;

Η μεγάλη γαλλική εταιρία φέρεται να είναι σε συζητήσεις με τον Όμιλο VW

  • -
  • -

Εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες των τελευταίων μηνών στην αγορά λόγω του κορονοϊού, η Volkswagen θέλει να εδραιωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο στον χώρο των ενοικιαζόμενων οχημάτων. Γι’ αυτό, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, φέρεται να βρίσκεται σε συζητήσεις με τον μεγάλο Γαλλικό Όμιλο ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων Europcar, με απώτερο σκοπό την εξαγορά του. Μάλιστα, η Europcar έχει ξαναβρεθεί στο παρελθόν στα χέρια του Ομίλου VW, μέχρι και το 2006 που είχε πουληθεί στην Eurazeo.

Λόγω των μειωμένων ταξιδιών που πραγματοποιούνται από την αρχή της πανδημίας παγκοσμίως, ο κλάδος των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων βρίσκεται σε μεγάλη κρίση. Είναι γνωστό μάλιστα πως μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου στις ΗΠΑ, η Hertz, κήρυξε πτώχευση πριν λίγο καιρό.

Η Europcar έχει συνολική αξία 390 εκατομμύρια ευρώ και συνολικό χρέος πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά του Μαρτίου. Βάσει αυτών, η Volkswagen θα μπορούσε να αγοράσει την γαλλική εταιρία με σημαντικό οικονομικό όφελος, αφού η τιμή αγοράς προβλέπεται να είναι αισθητά μικρότερη σε σύγκριση με τα 3,32 δισεκατομμύρια ευρώ που είχε εισπράξει πουλώντας την πριν 14 χρόνια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...