«Μπελάδες» για Renault και Nissan στη Μ Βρετανία

Δικηγορικό γραφείο ετοιμάζει αγωγή, κατηγορώντας τις δύο εταιρείες ότι παραποιούσαν τις εκπομπές ρύπων

  • -
  • -

Κοντά στο 1,4 εκατ. Renault και Nissan που κυκλοφορούν στη Μ. Βρετανία έχουν πολύ υψηλότερες εκπομπές ρύπων από τις επιτρεπόμενες, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το δικηγορικό γραφείο Harcus Parker.

Το γραφείο, που ετοιμάζει αγωγή κατά των δύο κατασκευαστών, υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα από το Υπουργείο Μεταφορών ότι 100.000 Qashqai με τον 1.2 βενζίνης ξεπερνά τα όρια ρύπων στη Μ. Βρετανία έως 15 φορές.

Επίσης επικαλείται ανεξάρτητα τεστ που δείχνουν ότι έως 700.000 diesel αυτοκίνητα της Renault και άλλα 600.000 της Nissan με έτος παραγωγής από το 2009 έως το 2018 ενδέχεται να φέρουν λογισμικό που παραποιεί τις εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για Qashqai, Note, Juke, X-Trail, Clio, Espace, Captur, Megane και Scenic.

Μάλιστα το δικηγορικό γραφείο υποστηρίζει ότι η βρετανική κυβέρνηση είχε ενημερώσει σχετικά τη Nissan για τις υπερβολικά υψηλές εκπομπές ρύπων.

Η Nissan και η Renault Μ. Βρετανίας απάντησαν μέσω επιστολής στο Autocar, στην οποία αναφέρουν ότι δεν έχουν συσκευές που παραποιούν τις εκπομπές ρύπων και ότι όλα τα μοντέλα τους πληρούν τη σχετική νομοθεσία.

[Πηγή: Autocar]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...