Υβριδικά Clio - Captur - Megane: Πότε έρχονται στην Ελλάδα

Η τεχνολογία E-Tech συνδυάζει μπαταρία με ηλεκτρικό μοτέρ, μειώνοντας κατανάλωση και ρύπους

  • -
  • -

Η Renault είναι μία από τις πρώτες στην Ευρώπη μάρκες σε πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων, χάρη – κυρίως – στην παρουσία του ZOE. Σύντομα μάλιστα θα λανσαριστεί και το αμιγώς ηλεκτρικό Twingo ZE.

Παράλληλα όμως η γαλλική μάρκα εμπλουτίζει τη γκάμα της με αρκετά υβριδικά μοντέλα, τα οποία ονομάζει E-Tech. Το μεν Clio είναι full hybrid, τα δε Captur και Megane E-Tech είναι plug-in, δηλαδή θα φορτίζουν τη μπαταρία τους στην πρίζα. Αυτό σημαίνει ότι τα υβριδικά Captur και Megane θα δικαιούνται κρατική επιδότηση στην Ελλάδα, είτε ως εταιρικά αυτοκίνητα είτε ως ταξί.

Ας δούμε όμως λεπτομέρειες για το καθένα, καθώς και πότε έρχονται στην Ελλάδα

Clio E-Tech – Φθινόπωρο

Το υβριδικό σύστημα του Clio αποδίδει 140 ίππους και εφοδιάζεται με μπαταρία 1,2 kWh, η οποία φορτίζεται κατά το φρενάρισμα και συνεισφέρει στον περιορισμό κατανάλωσης καυσίμου (4,5 lt/100 km) και εκπομπών CO2 (κάτω από 100 g/km στον κύκλο WLTP). Σύμφωνα με τη Renault, το Clio E-TECH μπορεί να οδηγηθεί ηλεκτρικά εντός της πόλης έως το 80% της χρονικής διάρκειας (σε ταχύτητες έως 75 km/h). Το ηλεκτρικό μοτέρ συνεισφέρει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης, προσφέροντας ικανοποιητικές επιταχύνσεις (ρεπρίζ 80-120 km/h σε 6,9 sec). Ο όγκος του χώρου αποσκευών διαμορφώνεται στα 300 lt.

Captur E-Tech – Φθινόπωρο

Η μπαταρία του υβριδικού Captur είναι μεγαλύτερη σε χωρητικότητα, ανέρχεται σε 9,8 kWh και φορτίζει μέσω είτε οικιακής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είτε ταχυφορτιστή. Χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 65 km στην πόλη και έως 50 km σε μεικτές διαδρομές (σε ταχύτητες έως 135 km/h). Το υβριδικό σύστημα με τον 1.6 βενζίνης και τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδει 160 ίππους. Η Renault ανακοινώνει μέση κατανάλωση 1,5 lt/100 km και εκπομπές CO2 στα 32 g/km. Το υβριδικό Captur ζυγίζει 1.565 kg και έχει χώρο αποσκευών 379 lt.

Megane E-Tech - Αρχές 2021

Αρχικά θα είναι διαθέσιμο στο Estate αμάξωμα (station wagon) και από το 2021 και στο hatchback. Το Megane E-Tech Estateο φέρει ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο 1.6 και δύο ηλεκτροκινητήρες, προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 160 ίππων. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 9,8 kWh και εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 50 km σε μεικτό κύκλο και 65 km στην πόλη. Η μέση κατανάλωση είναι 1,3 lt/100 km και οι εκπομπές CO2 30 gr/km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...