Η αυτονομία του ηλεκτρικού αυτοκινήτου σου φαίνεται μη ρεαλιστική;

Η Ford θα χρησιμοποιεί δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για να κάνει ακριβή εκτίμηση της αυτονομίας της Mustang Mach-E πριν την επόμενη φόρτιση

  • -
  • -

Το άγχος της αυτονομίας κυριεύει τον οδηγό ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου όταν βλέπει στον πίνακα οργάνων ότι η μπαταρία είναι έτοιμη να αδειάσει. «Θα προλάβω να φτάσω στο σπίτι να φορτίσω;» ή «πού υπάρχει φορτιστής εδώ κοντά;» είναι ορισμένες από τις ερωτήσεις που θα κάνει στον εαυτό του.

Όπως όταν ανάβει το λαμπάκι του ρεζερβουάρ και δεν είσαι σίγουρος για τα πόσα ακόμη χλμ. μπορείς να διανύσεις, έτσι και σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο τα 20 km αυτονομίας μπορεί να αποδειχθούν πολύ λιγότερα.

Με την Mustang Mach-E, το σπορ ηλεκτρικό της SUV, η Ford προσπαθεί να διώξει τις αμφιβολίες γύρω από την υπολειπόμενη αυτονομία. Πώς το κάνει αυτό; Μέσω της λειτουργίας Intelligent Range, η οποία χρησιμοποιεί υπηρεσίες cloud για να κάνει πιο ακριβείς εκτιμήσεις της αυτονομίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ MUSTANG MACH-E;

Θα χρησιμοποιεί την συμπεριφορά του οδηγού το τελευταίο διάστημα (αν π.χ. οδηγεί οικονομικά ή επιταχύνει και επιβραδύνει συνεχώς), τις πληροφορίες για την κίνηση και τη διαδρομή αλλά και τον καιρό: οι χαμηλές θερμοκρασίες ρίχνουν την απόδοση της μπαταρίας σε σχέση με τις υψηλότερες.

Τι θα γίνει αν μείνει από μπαταρία;

Στις Ηνωμένες Πολιτείες θα υπάρχει η BEV Roadside Assistance, υπηρεσία οδικής βοήθειας που θα αναλαμβάνει τη ρυμούλκηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου μέχρι το σπίτι του οδηγού, ή ένα κοντινό σταθμό φόρτισης ή μία αντιπροσωπεία της Ford.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...