Το ηλεκτρικό Rimac Scalatan των 3.000+ ίππων [Video]

Ένα concept, μια ματιά στα hypercars του 2080

  • -
  • -


Σε μια πρόσφατη δημοσίευση που έκανε η Rimac στο λογαριασμό της στο Instagram, ζητούσε από τους φίλους της να σχεδιάσουν το μοντέλο που φανταζόντουσαν πως θα παράγει ο Κροάτης κατασκευαστής το έτος 2080. Νικητής αυτού του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο Maximilian Schneider με το πρωτότυπο Scalatan.

Το concept υποτίθεται πως αποτελείται από συνδυασμό τιτανίου με γραφίτη, κάτι που το καθιστά ιδιαίτερα στιβαρό αλλά και εξαιρετικά ελαφρύ. Το βάρος του ανέρχεται στα 940 kg ενώ ο ηλεκτροκινητήρας παράγει την εξωφρενική ισχύ των 3.124 ίππων. Νούμερα που κάνουν το ήδη υπερβολικά γρήγορο Rimac C_Two των 1,914 PS να φαίνεται αργό.

Σημείο αναφοράς του Rimac Scalatan είναι τα λάστιχα που φοράει, τα οποία χρησιμοποιούν νανοτεχνολογία που τους επιτρέπει να αλλάζουν την χάραξη τους, καθώς και την επιφάνεια επαφής με το έδαφος, ανάλογα με τα επίπεδα πρόσφυσης που είναι απαραίτητα την προκειμένη στιγμή. Όντας αυτοκίνητο του μέλλοντος, δεν θα μπορούσε να μην έχει σύστημα προηγμένης αυτόνομης οδήγησης, με την δυνατότητα όμως να μπορεί να αναλάβει τον έλεγχο ο οδηγός, πάντα με την ύπαρξη όμως ενός ηλεκτρονικού διχτυού ασφαλείας.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...