Πέρασες με κόκκινο; Θα σε γράφει κάμερα!

Πιλοτικά θα αρχίσει να λειτουργεί το πρόγραμμα ασύρματων ανιχνευτών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη

  • -
  • -

Η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Η αναβάθμιση του Θαλάμου Επιχειρήσεων, Παρακολούθησης και Ελέγχου της Κυκλοφορίας (ΘΕΠΕΚ) θα επιτρέπει σε ορισμένα από τα φανάρια της Αττικής να ανιχνεύουν ασύρματα τα οχήματα που θα «περνούν» με κόκκινο.

Τα εγκαίνια του νέου ΘΕΠΕΚ έγιναν από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδης. Το έργο της συντήρησης και της λειτουργικής ετοιμότητας του δικτύου των 230 καμερών κυκλοφορίας έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής. «Το ΘΕΠΕΚ είναι ένα ακόμη βήμα για να βελτιώσουμε την κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας», τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΝΑΡΙ;

Εκτός του Περιφερειάρχη Αττικής, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, o Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...