Nissan e-NV200: Το ηλεκτρικό van με επιδότηση άνω των 4.500 ευρώ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nissan, Τάκης Θεοχαράκης, μιλά στο GOCAR για την απαρχή της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

  • -
  • -

Διαθέσιμο τόσο σε επιβατική όσο και σε κλειστή έκδοση για μεταφορές προϊόντων, το 100% ηλεκτρικό e-NV200 της Nissan απευθύνεται σε διαφορές ομάδες κοινού: σε ιδιώτες που θέλουν ένα ευρύχωρο όχημα με έως 7 θέσεις, σε ιδιοκτήτες ταξί, σε ξενοδοχεία, σε εταιρείες μεταφοράς προϊόντων μέσα στις πόλεις.

Η βασική μπαταρία του e-NV200 έχει χωρητικότητα 40 kWh και προσφέρει αυτονομία 270 km μέσα στην πόλη. Οι τιμές του στην Ελλάδα αρχίζουν από τα 37.990 ευρώ, όμως η επιδότηση 15% που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση θα ρίξει την τιμή του κατά περίπου 4.600 ευρώ. Η έκπτωση θα είναι ακόμη μεγαλύτερη ως ταξί, καθώς η επιδότηση ανέρχεται στο 25%.


Μιλώντας στο GOCAR, ο κ. Τάκης Θεοχαράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ, αναφέρθηκε στα κίνητρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα περιέγραψε τον… πολύπλευρο χαρακτήρα του e-NV200.

GOCAR: Πώς χαρακτηρίζετε τα κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης;

Τάκης Θεοχαράκης: Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν ένα μεγάλο βήμα για την εφαρμογή επιτέλους της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Είμαστε ο ουραγός της Ευρώπης σε αυτόν τον τομέα και περιμένουμε να κάνουμε και εμείς αυτό το μεγάλο βήμα. Πιστεύω ότι τα κίνητρα είναι επαρκή για να δώσουν σημαντική ώθηση και να πιάσουμε τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

GOCAR: Για ποιο λόγο η Nissan παρουσίασε στο χώρο της εκδήλωσης το ηλεκτρικό van e-NV200 και όχι το Leaf;

Τάκης Θεοχαράκης: Το Leaf είναι πλέον γνωστό ως ηλεκτρικό αυτοκίνητο και κυκλοφορούν ήδη αρκετά στους δρόμους. Πιστεύουμε ότι το e-NV200 είναι μία πολύ καλή λύση σε 5θέσια και 7θέσια διάταξη, ακόμη και ως ταξί. Πολύ επιτυχής θα είναι η έκδοσή του ως κλειστό van, για μεταφορές ιδίως μέσα στον αστικό ιστό. Και τα δύο μας ηλεκτρικά μοντέλα είναι διαθέσιμα με δύο εκδόσεις μπαταρίας, με 40 και 60 kWh, που προσφέρουν αυτονομία από 270 έως 350 km.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ NISSAN LEAF


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...