Το "Μεγάλο Ραντεβού" διχάζει! (video & poll)

Η ταινία μικρού μήκους Le Grand Rendez-Vous με πρωταγωνιστές τον Charles Leclerc και τη Ferrari SF90 παρουσιάστηκε επίσημα προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις

  • -
  • -

To 1976 ο διάσημος Γάλλος σκηνοθέτης Claude Lelouch είχε γυρίσει στο κέντρο του Παρισιού την ταινία μικρού μήκος C'etait un Rendez-Vouz. Στο «Ήταν ένα ραντεβού», όπως είναι η ακριβής μετάφραση στα ελληνικά, θεωρητικά μία Ferrari 275 GTB κινείται με ιλιγγιώδης ταχύτητα στο κέντρο του Παρισιού, με τον οδηγό της να καταλήγει στο ραντεβού του με μία αιθέρια ύπαρξη. Και λέμε θεωρητικά, αφού τότε είχε χρησιμοποιηθεί μία Mercedes 450 SEL, ενώ ο ήχος προερχόταν από το μοντέλο της ιταλική εταιρείας.

Σε συνεργασία με τη Ferrari, ο ίδιος σκηνοθέτης αναβίωσε φέτος τη δημιουργία του με πρωταγωνιστή τον Charles Leclerc και… «συμπρωταγωνίστρια» την SF90 Stradale. Εξάλλου, εικόνες των γυρισμάτων είχαν διαρρεύσει αρκετές εβδομάδες νωρίτερα, προκαλώντας το ενδιαφέρον των φίλων της αυτοκίνησης, και όχι μόνο.

Η ταινία γυρίστηκε την ημερομηνία που ήταν αρχικά προγραμματισμένη η διεξαγωγή του GP του Μονακό, το οποίο αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων έκλεισαν οι δρόμοι στην καρδιά του Πριγκιπάτου, με τον πιλότο της Ferrari να αγγίζει ταχύτητες της τάξεως των 240 km/h. Ένα εντυπωσιακό στοιχείο σχετικά με την νεότερη εκδοχή του φιλμ, είναι ότι για τα γυρίσματα χρησιμοποιήθηκαν έξι κινητά Apple iphone 11 Pro, εννέα κάμερες της GoPro και μία κάμερα της Sony.

Στο Le Grand Rendez-Vous, όπως αποκαλείται η εκδοχή του 2020, ο Leclerc ξεκινάει βιαστικά κινούμενος στους δρόμους του Μονακό. Κάποια στιγμή στο δεξί του κάθισμα περνάει ο Πρίγκηπας Αλβέρτος του Μονακό, ενώ στο τέλος καταλήγει δίπλα του μία κοπέλα. Αν και τα πλάνα είναι εντυπωσιακά, το βίντεο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι η πρώτη έκδοση ήταν ανώτερη από την τωρινή.

Εσείς ποια από τις δύο εκδοχές προτιμάτε; 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...