1 στα 2 νέα αυτοκίνητα στην Ελλάδα είναι SUV

Δείτε ποιες κατηγορίες χάνουν σε μερίδιο λόγω της προτίμησης του κοινού στα οχήματα ελεύθερου χρόνου

  • -
  • -

Και τον Μάιο καταγράφηκε σημαντική μείωση στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων, παρά την άρση της καραντίνας στις αρχές του μήνα. Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΣΕΑΑ δείχνουν ότι συνεχίζεται η στροφή του ελληνικού κοινού προς τα SUV/Crossover.

Από τις 4.497 ταξινομήσεις που καταγράφηκαν τον περασμένο μήνα, σχεδόν οι μισές (47,7%) αφορούν SUV. Το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάιο του 2019 ήταν μόλις 27,3%, αύξησαν δηλαδή το μερίδιό τους κατά 20 μονάδες!

Τα περισσότερα SUV/Crossover ανήκουν στην μικρομεσαία κατηγορία C-SUV (23,9%), ενώ ακολουθούν τα μικρότερα B-SUV (19,2%). Μικρό ποσοστό των συνολικών ταξινομήσεων αφορούν τα μίνι SUV, τα μεσαία και τα μεγάλα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ SUV ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Οι κατηγορίες που είδαν το μερίδιό τους να υποχωρεί σημαντικά τον Μάιο του 2020 ήταν τα αυτοκίνητα πόλης (κατηγορία Α) από 20,8% πέρυσι στο 6,3% φέτος, τα σουπερμίνι (κατηγορία Β) από το 34,4% στο 29,5%. Οι μεγάλοι χαμένοι της… έκρηξης των SUV τα τελευταία χρόνια είναι τα πολυμορφικά, με το μερίδιό τους στην Ελλάδα να έχει σχεδόν μηδενιστεί (περίπου 2%).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...