Γερμανία: Υποχρεωτικοί οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τα πρατήρια καυσίμων

Ακόμα ένα βήμα ενίσχυσης της ηλεκτροκίνησης έκανε η Γερμανία

  • -
  • -

Για να βοηθήσει στην απαλλαγή από το άγχος της αυτονομίας, η γερμανική κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης της οικονομίας στο οποίο έχει επενδύσει 130 δισεκατομύρια ευρώ, κάνει υποχρεωτική την τοποθέτηση φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, για κάθε πρατήριο καυσίμων.

Η Γερμανία, θέλοντας να αυξήσει την ζήτηση και για οχήματα με ηλεκτρικούς κινητήρες, εκτός του μέτρου που αφορά τα πρατήρια, έχει ένα ευρύτερο σχέδιο που περιλαμβάνει την αύξηση φόρων για αυτοκίνητα με ρυπογόνους κινητήρες πολλών κυβικών και ταυτόχρονα επιδοτεί με 6.000 ευρώ κάθε αγορά ηλεκτρικού.

Αυτή τη στιγμή τα στατιστικά στη γερμανική αγορά υποδεικνύουν έναν φόβο των καταναλωτών για την αποτελεσματικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Σύμφωνα με στοιχεία, το 2019 μόνο το 1,8% των νέων οχημάτων ήταν ηλεκτρικό. Τον περασμένο Μάϊο από τις 168.148 νέες άδειες που εκδόθήκαν, μόνο οι 5.578 αφορόυσαν ηλεκτρικά.

Σύμφωνα με αναλυτές, αν η Γερμανία θέλει να υπάρξει σημαντική αύξηση στην κυκλοφορία τέτοιων αυτοκινήτων θα πρέπει οι σταθμοί φόρτισης να φτάσουν τους 70.000, με τους 7.000 να είναι ταχυφορτιστές. Σήμερα υπάρχουν 27.730 φορτιστές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...