Πότε θα έρθει στην Ελλάδα το ηλεκτρικό Kia Niro;

Ο Διευθυντής Μάρκετινγκ της Kia Ελλάς, Νάσος Κραββαρίτης, μας μιλά για το μηδενικών ρύπων crossover που κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις μπαταρίας, με αυτονομία που ξεπερνά τα 450 km

  • -
  • -

Η επιδότηση της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων με ποσό που φθάνει τα 5.500 ευρώ καθιστά ελκυστική την αγορά ενός μηδενικών ρύπων αυτοκινήτου, όπως το Kia e-Niro. Το ηλεκτρικό crossover εφοδιάζεται με μπαταρίες λιθίου-πολυμερούς, χωρητικότητας 64 kWh και 39,2 kWh.

Στη μεγάλη έκδοση η αυτονομία (στον κύκλο δοκιμών WLTP) ξεπερνά τα 450 km, ενώ το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 204 ίππους και χαρίζει επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 7,8 sec. Με ταχυφορτιστή 100 kW η διαδικασία φόρτισης έως το 80% διαρκεί λιγότερο από μία ώρα. Όπως τα συμβατικά Kia, έτσι και το Niro EV συνοδεύεται από την 7ετή εργοστασιακή εγγύηση, η οποία καλύπτει τόσο τις μπαταρίες όσο και τον ηλεκτροκινητήρα.

Πότε θα έρθει το Kia e-Niro στην Ελλάδα;
Απάντηση δίνει στο GOCAR o Διευθυντής Μάρκετινγκ της Kia Ελλάς, Νάσος Κραββαρίτης. Αφού είπε ότι τα κυβερνητικά μέτρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, μας μίλησε για το ηλεκτρικό Niro:

«Σχεδιάζουμε να εισάγουμε στην Ελλάδα το e-Niro προς τα τέλη του έτους και συγκεκριμένα το τελευταίο τρίμηνο. Είναι ένα ιδιαίτερα πετυχημένο μοντέλο που διατίθεται εδώ και καιρό στην ηλεκτρική του έκδοση στην Ευρώπη, ενώ προϋπήρξε ως υβριδικό και plug-in υβριδικό. Αν σκεφτούμε ότι τα crossover είναι η κατηγορία που κυριαρχεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι με την επιδότηση το ηλεκτρικό Niro θα απευθυνθεί σε ένα μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό. Το πόσο εξαρτάται από την εξειδίκευση των μέτρων και τις τιμές που θα προσαρμόσουμε ανάλογα με τη στρατηγική την οποία θα ακολουθήσουμε».

Ο κ. Κραββαρίτης αναφέρθηκε στη συνολική στρατηγική της Kia την επόμενη πενταετία: «Μέχρι το 2025 η Kia θα παρουσιάσει 11 καινούργια ηλεκτρικά οχήματα και στοχεύει σε παγκόσμιο μερίδιο 6,6% στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων».


AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...