Νομικά πρόσωπα: Τα 8 βήματα για να πάρετε επιδότηση ηλεκτρικού οχήματος

Πώς θα ολοκληρώσετε τη διαδικασία μέσω της ειδικής πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί

  • -
  • -

Το δικαίωμα να αποκτήσουν (ή μισθώσουν) έως 3 ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν οι εταιρείες (νομικά πρόσωπα) ανεξαρτήτου μορφής και μεγέθους, με βάση τα όσα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση. Αν η έδρα της εταιρείας είναι νησί, τότε το όριο αυξάνεται στα 6 οχήματα.

Σε αντίθεση με τους ιδιώτες, όπου η επιδότηση δίνεται μόνο για αμιγώς ηλεκτρικά ΙΧ, στις εταιρείες (νομικά πρόσωπα) αφορά και plug-in υβριδικά με εκπομπές CO2 έως 50 gr/km. Για επιβατικό αμιγώς ηλεκτρικό, η επιδότηση ανέρχεται στο 15% επί της λιανικής τιμής προ φόρων (ΛΤΠΦ), έως τα 5.500 ευρώ. Για επαγγελματικό βαν και φορτηγό έως 3,5 τόνων - αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό - το bonus είναι 15% επί της ΛΤΠΦ, έως τα 5.500 ευρώ και τα 4.000 ευρώ, αντίστοιχα. Για ηλεκτρικό δίκυκλο ή τρίκυκλο η επιδότηση είναι έως 800 ευρώ.

Για την προαιρετική απόσυρση παλαιού οχήματος δίδεται επιπλέον επιδότηση 1.000 ευρώ και παλαιού δικύκλου (εξαιρουμένων των ποδηλάτων) 400 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Η διαδικασία επιλογής οχήματος αλλά και η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνεται μέσα από την ειδική πλατφόρμα, που θα «ανέβει» αφού το νομοσχέδιο ψηφιστεί στη Βουλή.

Απαιτούνται τα ακόλουθα 8 βήματα:  

1. Εισαγωγή στοιχείων στα πεδία του συστήματος

2. Επιλογή Μοντέλου από την καταχωρημένη λίστα

3. Επιλογή αγοράς/Μίσθωσης

4. Επιλογή δίκυκλου

5. Επιλογή απόσυρσης (ΝΑΙ/ΌΧΙ)

6. Υπολογισμός επιδότησης

7. Επισύναψη δικαιολογητικών

8. Υποβολή αίτησης

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...