Πόσα θα έδινες για ένα Mini Cooper με 500 ίππους;

Με έναν εξακύλινδρο κινητήρα στριμωγμένο στο πίσω μέρος και εξωφρενική ισχύ 500 ίππων για 900 κιλά, αυτό το Mini Cooper του ’74 δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε άλλο!

  • -
  • -

Μικρό μέγεθος, χαμηλό βάρος και αυξημένη ισχύ είναι η συνταγή της επιτυχίας για ένα hot hatch. Σκεφτείτε όλα τα παραπάνω σε υπερθετικό βαθμό και έχετε μία εικόνα του Mini της Gildred Racing. Η συγκεκριμένη εταιρεία που έχει έδρα στην California, ειδικεύεται στην ανακατασκευή, συντήρηση ή ακόμα και βελτίωση των θρυλικών Mini.
Στην κορυφή της πυραμίδας των μοντέλων που προσφέρει, συναντάμε το Super Cooper Type S, το οποίο και βασίζεται σε ένα Mini του ’74. Φαινομενικά, ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα λόγω των μεγάλων τροχών και των «πρησμένων θόλων». Όμως, η εικόνα του δεν μαρτυρά τι ακριβώς κρύβεται κάτω από το λιλιπούτειο αμάξωμα.

Βλέπετε, πίσω από τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού έχει στριμωχτεί ένας εξακύλινδρος κινητήρας 3.500 cc της Honda, ο οποίος επιπλέον διαθέτει και τούρμπο… Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα περισσότερους από 500 ίππους και σχεδόν 520 Nm ροπής! Αν συνυπολογίσουμε τα 900 κιλά που ζυγίζει το Super Cooper Typer S, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι απλά εκρηκτική!

Η ισχύς του κινητήρα περνάει στους πίσω τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων, ενώ τα ελαστικά είναι της Toyo. Εκτός από ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, το Mini έχει ενισχυθεί στο αμάξωμα με στόχο τη βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας. Οι επιδόσεις του δεν έχουν μετρηθεί, αλλά οι άνθρωποι της Gildred Racing θεωρούν ότι τα πρώτα 100 km από στάση μπορούν να επιτευχθούν σε λιγότερα από 4 sec.

Βέβαια, όλα τα παραπάνω έχουν και αντίστοιχο κόστος, αφού η τιμή του ξεκινάει από τα 131.000 ευρώ! Κόστος εξωφρενικό για ένα Mini, αν και στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται ανέσεις όπως καθίσματα Recaro, ηλεκτρικά παράθυρα, κλιματισμός και ηχοσύστημα της Alpine με οθόνη αφής 9 ιντσών και subwoofer. 

Πηγή: evo.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...