Συνεργασία Volkswagen - Ford: τα επόμενα βήματα

Τρία καινούργια project ετοιμάζονται να υλοποιηθούν στο κοντινό μέλλον

  • -
  • -

Με την Volkswagen να έχει ήδη μπει δυναμικά στην ηλεκτρική εποχή, τώρα φαίνεται πως ο εξηλεκτρισμός θα επηρεάσει και τη συνεργασία με τη Ford στα επαγγελματικά οχήματα. Οι δύο κολοσσοί ετοιμάζονται να επεκτείνουν τη συνεργασία τους με τους εξής τρόπους:

  • Χρήση της πλατφόρμας MEB (Modular Electric Toolkit) της Volkswagen από την FORD για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού μοντέλου στην Ευρώπη το 2023. MEB είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζονται όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα ID. της Volkswagen.
  • Την παραγωγή ενός μεσαίου μεγέθους pick-up από την FORD, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και από την Volkswagen για αντικατάσταση του Amarok το 2022.
  • Δύο νέα μοντέλα θα περάσουν σε διαδικασία παραγωγής. Το τμήμα επαγγελματικών οχημάτων της Volkswagen θα αναλάβει τη δημιουργία ενός μικρού van πόλης βασισμένο στο Caddy, ενώ η Ford θα εξελίξει ένα νέο van στην κατηγορία του 1 τόνου (ωφέλιμο φορτίο).



Περαιτέρω projects μπορεί να ακολουθήσουν, όπως και η από κοινού εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων και η επένδυση στην Argo AI, εταιρία που ειδικεύεται στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης. Στόχος των δύο εταιριών είναι να κερδίσουν τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και σε επίπεδο κόστους, μοιράζοντας το κόστος εξέλιξης και παραγωγής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...