ΤΑΞΙ: Τα 7 βήματα για να αποκτήσετε ηλεκτρικό ή υβριδικό ταξί

Η διαδικασία θα γίνεται μέσω εγγραφής σε πληροφοριακό σύστημα

  • -
  • -

Τον Ιούλιο, μετά τη δημόσια διαβούλευση και την ψήφισή του στη Βουλή, αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τα μέτρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους και αυτά για την αντικατάσταση παλαιών ταξί, είτε με αμιγώς ηλεκτρικά είτε με plug-in υβριδικά, τα οποία εκπέμπουν έως 50 gr. CO2 ανά km.

Το bonus για τα 100% ηλεκτρικά ταξί ανέρχεται στο 25% της λιανικής τιμής προ φόρων του οχήματος. Δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 8.000 ευρώ, ενώ είναι υποχρεωτική η απόσυρση από την κυκλοφορία παλαιού ταξί, με επιπλέον επιδότηση 2.500 ευρώ. Έτσι το μέγιστο όφελος για ηλεκτρικό ταξί μπορεί να φθάνει τα 10.500 ευρώ.

Το bonus για τα plug-in υβριδικά ταξί ανέρχεται στο 15% της λιανικής τιμής προ φόρων του οχήματος. Δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 5.500 ευρώ, ενώ είναι υποχρεωτική η απόσυρση από την κυκλοφορία παλαιού ταξί, με επιπλέον επιδότηση 2.500 ευρώ. Έτσι το μέγιστο όφελος για ηλεκτρικό ταξί μπορεί να φθάνει τα 8.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ Ή ΥΒΡΙΔΙΚΟΥ ΤΑΞΙ

Για να λάβει την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού ή υβριδικού ταξί, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να εγγραφεί στο πληροφοριακό σύστημα και να ακολουθήσει τα 7 βήματα:

1. Εισαγωγή στοιχείων στα πεδία του συστήματος

2. Επιλογή μοντέλου από την καταχωρημένη λίστα (αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό)

3. Συμπλήρωση στοιχείων απόσυρσης

4. Επιλογή αγοράς/μίσθωσης

5. Υπολογισμός επιδότησης

6. Επισύναψη δικαιολογητικών

7. Υποβολή αίτησης

Η κυβέρνηση προσδοκά ότι μέσα στους 18 μήνες που θα διαρκέσει η πρώτη φάση του προγράμματος ηλεκτροκίνησης (προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ), θα κυκλοφορήσουν 1.000 νέα ηλεκτρικά/plug-in υβριδικά ταξί.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...