Όταν λέμε "διαχρονική σχεδίαση", εννοούμε Jeep

Για περισσότερα από 75 χρόνια η Jeep διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία της σχεδιαστικής της ταυτότητας που την καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμη

  • -
  • -

Η Jeep σε όλα τα χρόνια ζωής της έχει ως σταθερές στην πορεία της, τη σχεδίαση και τις εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της. Ο θρύλος Jeep ξεκίνησε μέσα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Willys-Overland για λογαριασμό των ΗΠΑ, δημιούργησε το Willys MA (πρωτότυπο) και το ΜΒ (μοντέλο παραγωγής), ή όπως έμεινε πιο γνωστό στην ιστορία, το “Jeep”.

Ήταν ένα τετρακίνητο όχημα που η παραγωγή του έφτασε κατά τη διάρκεια του πολέμου τις 650.000 μονάδες. Το πρώτο μοντέλο για πολιτική χρήση, το CJ-2A (Civilian Jeep) που μπήκε στην παραγωγή το 1945 ακολουθούσε την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία, ενισχύοντας το DNA που παραμένει ζωντανό μέχρι σήμερα.

Η Jeep αποτελεί τη μοναδική εταιρεία στον κόσμο, η οποία από τη δημιουργία της μέχρι και σήμερα, περισσότερα από 75 χρόνια μετά, διατηρεί αναλλοίωτες τις βασικές γραμμές που διαμορφώνουν την εικόνα μιας μάρκας, αποτελώντας τον απόλυτο ορισμό του διαχρονικού σχεδιασμού στο χώρο του αυτοκινήτου.

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜοΜΑ) χαρακτήρισε το Jeep ως ένα «αριστούργημα του χρηστικού design», ενώ παράλληλα το κοινό αναγνωρίζει άμεσα το σχεδιασμό ενός Jeep, ανεξάρτητα από την περίοδο παραγωγής του, από το 1945 μέχρι και σήμερα.

Εκτός από την κλασσική γρίλια με τα 7 κάθετα ανοίγματα, ο τετράγωνος σχεδιασμός των θόλων, οι γραμμές που ορίζουν τις γυάλινες επιφάνειες και οι ακμές στο αμάξωμα, που ενισχύουν την αίσθηση στιβαρότητας, αποτελούν αναμφισβήτητα αυθεντικά στοιχεία Jeep.

Στην πάροδο των χρόνων έχουν προσπαθήσει και άλλοι κατασκευαστές να τα εντάξουν στο σχεδιασμό των SUV μοντέλων τους με στόχο να ενισχύσουν την εικόνα τους. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα και ζωντανό δείγμα αυτής της άρρηκτης σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας είναι το Jeep Wrangler, ένα μοντέλο που σε επίπεδο styling, αλλά και δυνατοτήτων, αποτελεί τον πιστό απόγονο του Willys.      

[ΠΗΓΗ: JEEP]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...