H Ford βρήκε τρόπο να σκοτώνει τον κορονοϊό στα περιπολικά

Δείτε τον τρόπο που το καταφέρνει, μέσα σε μόλις 15 λεπτά!

  • -
  • -

Έρευνες πανεπιστημίων έχουν δείξει ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν δραστικά τη διάρκεια ζωής του Covid-19 πάνω στις επιφάνειες, αναφέροντας χαρακτηριστικά το ζεστό εσωτερικό των αυτοκινήτων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η Ford συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Ohio προκειμένου να εξακριβώσει πόση θερμοκρασία απαιτείται και για πόση ώρα, προκειμένου να μειωθεί η μετάδοση του κορονοϊού. Στη συνέχεια πραγματοποίησε δοκιμές σε οχήματα της αστυνομία της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες.

Έτσι κατέληξε στη δημιουργία ενός λογισμικού, το οποίο αυξάνει προσωρινά τη θερμοκρασία στην καμπίνα των περιπολικών στους 56 βαθμούς Κελσίου, επί 15 λεπτά (όταν βέβαια το όχημα είναι σταθμευμένο και χωρίς να υπάρχει κάποιος στο εσωτερικό). Οι έρευνες έδειξαν ότι η συγκέντρωση του ιού στο εσωτερικό του περιπολικού μειώνεται σε ποσοστό άνω του 99%.

Το λογισμικό χρησιμοποιεί τον κινητήρα και το σύστημα κλιματισμού του οχήματος, ώστε να φθάσει η θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο των 56 βαθμών Κελσίου (υψηλότερη από όση καταγράφεται στη Death Valley). Το πότε αρχίζει και ολοκληρώνεται η διαδικασία θα γίνεται αντιληπτό μέσω των φώτων του οχήματος. Το λογισμικό είναι άμεσα διαθέσιμο για τοποθέτηση σε όλα τα Ford περιόδου 2013-2019, για τις ΗΠΑ, τον Καναδά και άλλες χώρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...