Πότε λήγει η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού;

Η κυβέρνηση αρχίζει την προετοιμασία για τη νέα διαγωνιστική διαδικασία

  • -
  • -

Την πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε επέκταση της υπάρχουσας παραχώρησης για την Αττική Οδό, υπογράμμισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι πρέπει καταρχάς να διευκρινιστεί πότε ακριβώς θα τελειώσει η συγκεκριμένη παραχώρηση που είχε αρχίσει το 1996 και έχει ως απώτατο όριο το 2024, κάτι που εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.

Ο Υπουργός προσέθεσε ότι πρέπει να διαπιστωθεί τι υποχρεώσεις έχει ο ανάδοχος πριν  παραδώσει το έργο, να γίνει προετοιμασία για τη νέα διαγωνιστική διαδικασία και το έργο να μπει σιγά- σιγά στη διαδικασία της προκήρυξης. «Επομένως, ετοιμαζόμαστε ώστε να έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο και όλα τα δεδομένα, ώστε η Αττική Οδός να προσελκύσει το ενδιαφέρον, τόσο ελληνικών όσο και ξένων εταιρειών».

Υπενθυμίζεται ότι μέτοχοι της εταιρείας παραχώρησης "ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε." είναι η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. (που ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.) και κατέχει ποσοστό 65,75%, η ΑΒΑΞ Α.Ε. που κατέχει ποσοστό 24,19%, η ΕΤΕΘ Α.Ε. (που ανήκει στον Όμιλο ΑΒΑΞ Α.Ε.) με ποσοστό 10,02% και η Γαλλική Egis Road Operation S.A.. με 0,04%.

Τι θα γίνει με τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού

Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποιος γενικότερος σχεδιασμός όσον αφορά στις επεκτάσεις, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η Αττική Οδός θα πρέπει να συνδεθεί με τα Νότια Προάστια και το Ελληνικό, καθώς και ότι υπάρχουν μελέτες ώριμες για τις επεκτάσεις στη Λεωφόρο Κύμης, όπως και αυτές προς τη Ραφήνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...