Το ποδήλατο κερδίζει έδαφος στις ελληνικές πόλεις

6 δράσεις που προτείνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για να γίνουν οι πόλεις ανθρώπινες

  • -
  • -

Η ανάληψη έξι δράσεων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας στις ελληνικές πόλεις, θα συζητηθεί στο επόμενο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας). Επιδίωξη είναι η πρωτοβουλία να αναπτυχθεί από τον πιο μικρό ως το μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, ενώ το πρόγραμμα θα αρχίσει πιλοτικά με όσους Δήμους είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν σε αυτό.

Κεντρική θέση κατέχει η ενίσχυση της παρουσίας του ποδηλάτου στις πόλεις, μέσω δημιουργίας ποδηλατοδρόμων και πραγματοποίησης εκδηλώσεων.

Οι 6 δράσεις για ανθρώπινες πόλεις:

1. Τοπικές ψηφοφορίες για προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων

2. Τουλάχιστον μία πεζοδρόμηση ή δημιουργία ποδηλατοδρόμου στους Δήμους που θα συμμετέχουν, για ελάχιστο διάστημα 6 μηνών

3. Δημιουργία μιας βόλτας ή ποδηλατικής διαδρομής μήκους 13.033 μέτρων (με αφορμή τον αριθμό 13033 που στέλναμε sms, για να τιμήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη μάχη της ζωής από τον κορωνοϊό.)

4. Διοργάνωση Ποδηλατάδας στις 03/06, παραμονές της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

5. Ανάληψη μέτρων από πλευράς Δήμων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης στα ποδήλατα και την αύξηση της χρήσης των ηλεκτρικών ποδηλάτων από τους πολίτες

6. Τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων, σε όλους τους Δήμους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...