Pulse eVOLT concept: Τροχοβίλα και καμπίνα αεροσκάφους σε ένα (video)

Δείτε πως οραματίζεται η Embraer τις μετακινήσεις του μέλλοντος

  • -
  • -

Η βραζιλιάνικη Embraer δίνει απάντηση στο ερώτημα που αφορά τις μετακινήσεις σε 50 χρόνια από τώρα. Αυτό με αφορμή τα γενέθλια των 50 ετών στο χώρος της κατασκευής αεροσκαφών κάθε σχεδόν τύπου. Εμπορικά, στρατιωτικά, ιδιωτικά, αλλά και βοηθητικά για την γεωργία, ενώ παρέχει και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Όλα αυτά όμως αφορούν το παρόν, με την ιδέα και την υλοποίηση να έχουν γίνει στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Η εταιρεία συνεργάζεται με την BMW για τη σχεδίαση του εσωτερικού των αεροπλάνων, αλλά και με τον Boeing.

Οι μηχανικοί της βραζιλιάνικης εταιρείας ανέλαβαν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα που αυτή τη στιγμή αφορά το μέλλον. Πως θα είναι οι μετακινήσεις σε 50 χρόνια. Το αποτέλεσμα ακούει στο όνομα Pulse eVOLT Concept. Η ιδέα είναι να έχει αυτόνομη τεχνολογία και να προσφέρει άπλετο χώρο και άνεση για τους επιβαίνοντες.

Το όχημα θα τους παραλαμβάνει από το χώρο τους, για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο, αλλά εκεί δεν θα χρειάζεται να κατέβουν για να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο. Η καμπίνα θα μετακινείται στο αεροσκάφος και θα ξεκινάει η πτήση. Όταν φτάσουν στον προορισμό, η καμπίνα θα ενσωματώνεται σε μια ηλεκτρική πλατφόρμα-όχημα, που θα φροντίζει να μεταφέρει τους επιβαίνοντες στον τελικό προορισμό τους.

[ΠΗΓΗ: Embraer / New Atlas]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...