'Άλλη μια ευκαιρία για το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Το μοντέλο που κατέχει το ρεκόρ Guinness ως το μακρύτερο στον κόσμο βρίσκεται σε φάση ανακατασκευής, για δεύτερη φορά!

  • -
  • -

Το μεγαλύτερο σε μήκος αυτοκίνητο στον κόσμο, το οποίο και κατέχει το σχετικό βραβείο Guinness είναι το…  «The American Dream». Πρόκειται για μία Cadillac Eldorado του 1976, η οποία μετά από μία σειρά τροποποιήσεων μάκρυνε και έφτασε τα 30,5 μέτρα! Το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε το 1986 από τον οίκο του Jay Ohrberg, ο οποίος φημίζεται για τις ιδιαίτερες δημιουργίες του, με κάποιες από αυτές να είναι διάσημες στη μικρή και στη μεγάλη οθόνη. Ανάμεσα σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η De Lorean από το Επιστροφή στο Μέλλον και ο KITT του Ιππότη της Ασφάλτου.

Η Cadillac που παραμένει το μακρύτερο όχημα στον κόσμο, απαιτούσε την παρουσία ενός δεύτερου οδηγού στο πίσω μέρος, ενώ διέθετε δύο κινητήρες και συνολικά 26 τροχούς. Μπορούσε να μεταφέρει έως και 75 επιβάτες, ενώ διέθετε μικρή πισίνα, μίνι μπαρ, υπέρδιπλο κρεβάτι με στρώμα νερού, αλλά και ελικοδρόμιο! Καλά διαβάσατε! Το οποίο μάλιστα, μπορούσε να μετατραπεί σε μικρό γήπεδο μίνι γκολφ.

Στα μέσα της δεκαετίας του ’90 νοικιάστηκε από μία εταιρεία, η οποία και την χρησιμοποίησε για προωθητικούς λόγους. Όταν το συγκεκριμένο συμβόλαιο έληξε, η Cadillac κατέληξε παρατημένη σε μία αποθήκη στο New Jersey. Όμως, το 2014 το μουσείο Autoseum Automotive Teaching πήρε στην κατοχή του το… «Αμερικανικό όνειρο» και με τη βοήθεια φοιτητών και σπουδαστών ξεκίνησε την προσπάθεια της ανακατασκευής της.
Όμως, ο μεγάλος προϋπολογισμός που απαιτούνταν για την επισκευή της Cadillac, οδήγησε στη διακοπή των εργασιών. Παρόλα αυτά, μερικά χρόνια αργότερα, και συγκεκριμένα τον Αύγουστο του 2019, ο Mike Dezer, ιδιοκτήτης του μουσείου αυτοκινήτων Dezerland Park αποφάσισε να την αποκτήσει και να την αφήσει στο Autoseum επιτρέποντας στους σπουδαστές να ολοκληρώσουν την ανακατασκευή της. Για να μεταφερθεί χρειάστηκε να κοπεί στα δύο, ενώ η κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν είχε σαν αποτέλεσμα να χρειαστούν αρκετές ακόμα Eldorado για «μεταμόσχευση» μηχανικών μερών.
Οι εργασίες συνεχίζονταν πυρετωδώς μέχρι τη στιγμή που διακόπηκαν αναγκαστικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά η στιγμή που το μακρύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο θα δει και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι πολύ μακριά.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...